avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... schimb antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

schimb antecontract vanzare cumparare

Buna ziua,

In 2007 am inchieat un atecontract de vanzare cumparare pentru un apartament. In 2009 am platit toti banii.
Intre timp compania a intrat in insolventa, urmeaza sa intre in faliment.
Apartamentul contractat de mine se gaseste intr-un bloc care este neterminat - nu este inscris in CF fiecare apartament ci doar ca intreg.
Sociatatea mai are si apartamente finalizate intr-un alt bloc.
Intrebarea mea pentru dumneavostra este:
Ce mecanism juridic am pentru a face lichidatorul companiei sa imi ofere un alt apartament in blocul terminat in schimbul celui contractat de mine.
Mentionez ca pentru articolul 93 indice 1 din Legea 85/2006 nu ma incadrez pentru ca nu am proprietate asupra apartamentului.


Multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: bdany , utilizator 09:14, 1 Octombrie 2012
Daca nu ati semnat un contract cu anumite clauze contractuale si ati platit toti banii ,aveti un drept de proprietate asupra apartamentului, pentru ca v-ati indeplinit obligatiile contractuale desi nu ati incheiat un contract de vanzare cumparare, mai ales ca el a fost achitat in 2009. Este adevarat ca trebuie sa aveti si posesia dar avand in vedere ca valoarea nu are o importanta determinata pentru o eventuala reorganizare, puteti ajunge la o intelegere.Daca v-ati inscris in tabelul de creante, trebuie sa luati legatura cu lichidatorul ,sa urmariti dosarul de insolventa pentru ca aveti calitate procesuala.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Silvia Renate Mihai , Avocat
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns,

Vroiam sa va rog daca puteti sa imi spuneti in drept pe ce articole as putea sa ma bazez atunci cand o sa vorbesc cu lichidatorul.
Lichidatorul mi-a spus ca trebuie sa ii arat un caz asemanator (nu ma intrebati de ce ar fi determinant acest argument pentru mine) sau sa vin cu ceva articole din Lege care sa imi argumenteze cererea.

Multumesc,
Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)
Contract cu firma in insolventa. cum se reziliaza? ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia e urmatoarea - am o conventie de vanzare-cumparare cu o firma care acum e in procedura de faliment. care e mersul exact al lucrurilor? am ... (vezi toată discuția)