Misha80 a scris:
ana3101 a scris:
Misha80 a scris:
ana3101 a scris:
ana3101 a scris:
Buna,
Hotararea nr. 423/2008 a Consiliului U.N.B.R. Examenul de primire in profesia de avocat, tematica, bibliografie, subiecte este inca in vigoare?
Multmesc!
M-am gabit sa trimit mesajul si nu am exprimat ceea ce vreau sa stiu, de fapt:))
intrebarea este daca aceasta hotarare mai este in vigoare in ceea ce priveste SUBIECTELE pentru examen pentru ca restul imi este clar. Intreb asta pentru ca vad ca pachetul de sinteze care e de vanzare pentru pregatirea examenului de admitere are la baza aceste subiecte.
Multumesc!
Va reamintesc faptul ca examenul de admitere in barou a devenit cat se poate de serios. Pana la subiectele de sinteza este un examen tip grila, eliminatoriu. Recomand a se invata dupa tratatele autorilor consacrati cu codurile langa voi.
Inteleg cat este de serios examenul si stiu ca inainte de examenul de sinteza exista si unul grila, am citit cu atentie hotararile U.N.B.R. Totusi nu pot sa nu observ ca aceste subiecte par sa fie de referinta in ceea ce priveste sintezele la care vom ajunge, in cele din urma, dupa ce trecem de testele grila. In consecinta doresc sa stiu ce am de facut in continuare, dupa ce tratele si cursurile au fost aprofundate. Este absurd sa ne asteptam ca daca vom invata din ele in momentul in care avem subectul in fata vom sti sa transpunem tot ceea ce am invatat din aceste manualele atat de stufoase.
Doresc, asadar, sa stiu daca aceste subiecta raman sau nu valabile.
Va multumesc!
Asa este, tratatele sunt stufoase, insa nu pot sa nu amintesc faptul ca in anii trecuti, cei care au cumparat sintezele au remarcat ceva greseli in ele. Nu stiu cum sunt cele editate anul acesta ca sa-mi exprim parerea. :coffee:Spor mult!
Asa este, sintezele le am eu si e adevarat ca sunt unele lacune dar ceea ce m-a frapat a fost faptul ca unele subiecte sunt mai complexe decat cursurile din care am invatat eu la drept penal, de exemplu (sunt din Sibiu si am invatat din cursul domnului profesor care mi-a predat la facultate cu gandul ca totusi penalul este mai putin interpretabil si nu pot sa apara diferente intre Bucuresti si Sibiu).
In afara de asta tind sa cred ca cei care au tratat aceste subiecte au avut la indemana si niste bareme pentru ca subiectele au o anumita constructie, diferita de cea din cursuri si chiar cu unele referiri la alte sectiuni pe care personal nu m-as fi gandit sa fac referire daca ar fi trebuit sa tratez un subiect de examen si dand pentru prima data un examen de asemenea anvergura.
Tocmai din cauza asta insist atat sa stiu daca sunt aceasta subiectele bune pentru ca vreau sa imi structurez subectele, daca sunt aceasta, avand in vedere mai multe cursuri, tratate si chiar aceste sinteze.
Multumesc si sper ca pana la urma sa fiu lamurita in privinta asta;)