Buna ziua. Sunt in pensie de boala din 2006. Pina atuncia am lucrat 23 de ani si 10 luni. Periaoda pensiei de boala se considera in perioada de cotizatie la calculul pensiei de varsta?cand pot sa ma duc in pensie definitiva? Sunt nascuta in 1963. va multumesc anticipat.
Stimate Doam, (Doamna)-daca nu este problema, mai am o intrebare. Tatal meu a decedat de o luna . Mama are dreptul de pensie de urmas , dupa 51 de ani de casatorie si aprox. 15 ani de pensie ? Daca da, in ce procent din pensia tatalui?
Va multumesc mult, cu stima:
Gabriela Déry
Va multumesc pentru raspuns .Si atuncia se considera copilul din al doilea casatorie al fostului sot, daca acest copil nu este al lui , este a actualei sotii ?
Cu stima: Gabriela Déry
Stimate Domn (Doamna) ,
am o intrebare privind pensia de intretinere copil major. Am divortat de 7 ani , fostul meu sot nu a platit nici o data pensie de intretinere fetitei, atuncia minora. Nu am inaintat cazul judecatoriei, ptr. ca l-a ajutat pe celalalt copil de-al nostru , pe atunci student.
Copilul student a terminat facultatea de trei ani , insa tot nu am primit pensie ptr. cea micaVa multumesc foarte mult ptr. ajutor, care acuma incepe facultatea . Intretimp fostul meu sot s-a recasatorit, si sotia lui are un copil . In ce procent din salariul tatalui poate sa primeasca copilul nostru comun intretinere? Pot sa cer si retroactiv suma neplatita? Eu sa inaintez actele instantei, sau copilul de 20 ani?
Va multumesc foarte mult ptr. ajutorul care-mi acordati. Raman cu respect:
Gabriella Déry