O cunostinta a primit astazi amenda cu suspendarea permisului o luna pentru neacordare de prioritate. Politistul i-a luat actele la sectie si tot acolo i-a inmanat procesul-verbal. In procesul-verbal a mentionat ca nu este de acord cu cele constatate si tocmai din acest motiv acum doreste sa conteste, considerand ca nu au existat motive pentru aplicarea sanctiunii.
As dori sa va intreb cam cate sanse de reusita ar fi in cazul contestarii prin invocarea CEDO si daca se pot cere dovezi cu alte inscrisuri sau poze pentru probarea faptei de catre politie. In conditiile in care au existat martori care pot confirma caracterul abuziv al sanctiunii, in ce masura va reprezenta acest fapt relevanta in hotararea instantei?
In ce masura poate fi inlaturata prezumtia de legalitate de prezumtia de nevinovatie din art. 6 CEDO?
Mi-ar fi de folos sa stiu daca are rost sa faca aceasta contestatie sau e doar pierdere de timp.
Poate exista autoritate de lucru judecat daca nu s-a pronuntat o hotarare de catre instanta? Spre exemplu, daca cineva introduce o cerere de chemare in judecata pe care nu o timbreaza sau o retrage ulterior, mai poate introduce o noua cerere cu privire la acelasi drept, avand acelasi obiect, cauza si parti, fara a-i fi opusa exceptia de autoritate de lucru judecat?
In cazul unui inscris sub semnatura privata pentru imprumut, daca scrie in josul paginii, bun si aprobat si suma in litere, dupa semnatura si in dreptul mentinunii nu se semneaza din nou, inscrisul e valabil? Nulitatea inscrisului poate fi invocata si de instanta sau doar de cel interesat?