Cred ca nu m-am exprimat foarte clar. Intrebarea e : ce pot face sa protejez suma de bani cu care vin acum si sa-mi creasca cota din proprietatea casei. Nu stiu care sunt regulile unui proces de partaj dar daca as divorta sa zicem peste doi ani casa ar reveni in procent de 80 % sotului (ca parte a unui bun dobandit inainte de casatorie) si mie un harb de masina.
Daca ma poate ajuta cineva!
Sunt casatorita de 3 ani si am un bebelus de cateva zile. Impreuna cu sotul meu detin un apartament cu doua camere cumparat dupa casatorie dupa ce sotul si-a vandut garsoniera cumparata de parintii lui din timpul studentiei. Procentul cu care au contribuit parintii mei la cumpararea locuintei este undeva in jur de 20 %.
Problema mea este uramatoarea: parintii mei au vandut un aparament si au impartit banii celor doi copii ( sora -mea si cu mine).
Banii respectivi intentionam sa-i investim intr-o masina dar ma gandesc din ce in ce mai serios ( poate si datorita bebelusului) ca in caz de divort sotul va ramane cu casa si eu cu masina. Nelinistile mele sunt legate de faptul ca imediat dupa casatorie in urma unor neintelegeri cu socrii mi s-a cerut sa parasesc locuinta cumparata prin aportul lor ( o perioada am fost nevoita sa locuiesc in casa parintilor mei).
Va multumesc.