avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in caz de divort

Daca ma poate ajuta cineva!
Sunt casatorita de 3 ani si am un bebelus de cateva zile. Impreuna cu sotul meu detin un apartament cu doua camere cumparat dupa casatorie dupa ce sotul si-a vandut garsoniera cumparata de parintii lui din timpul studentiei. Procentul cu care au contribuit parintii mei la cumpararea locuintei este undeva in jur de 20 %.
Problema mea este uramatoarea: parintii mei au vandut un aparament si au impartit banii celor doi copii ( sora -mea si cu mine).
Banii respectivi intentionam sa-i investim intr-o masina dar ma gandesc din ce in ce mai serios ( poate si datorita bebelusului) ca in caz de divort sotul va ramane cu casa si eu cu masina. Nelinistile mele sunt legate de faptul ca imediat dupa casatorie in urma unor neintelegeri cu socrii mi s-a cerut sa parasesc locuinta cumparata prin aportul lor ( o perioada am fost nevoita sa locuiesc in casa parintilor mei).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:51, 14 Noiembrie 2006
Pai care e intrebarea?
Cred ca nu m-am exprimat foarte clar. Intrebarea e : ce pot face sa protejez suma de bani cu care vin acum si sa-mi creasca cota din proprietatea casei. Nu stiu care sunt regulile unui proces de partaj dar daca as divorta sa zicem peste doi ani casa ar reveni in procent de 80 % sotului (ca parte a unui bun dobandit inainte de casatorie) si mie un harb de masina.
Banii care provin si pe care ii ai de la parintii tai - parerea mea - este sa-ti parvina printr-un contract de donatie, deoarece potrivit art.31 C.fam bunurile provenite printr-un asemenea contract sunt bunuri proprii, numai daca donatorul nu stipuleaza in contract ca sunt bunuri proprii.
In caz de divort instanta va tine cont de contriobutia fiecaruia la bunurile dobandite in timpul casatoriei. Chioar daca nu ai participat cu bani proprii sau de la parintii tai la achizitionarea apartamentului, instanta va lua inb considerare contributia ta la munca in gospodarie...... am vazut spete similare ca a ta in care sotia a ramas cu apartamentul in caz de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Speta despre imobilele detinute de soti victorjitareanu victorjitareanu Casatoriti : el va avea un apartament de la maica-sa, care ii va veni prin partaj, dupa succesiunea in urma decesului tatalui ( un apt de vreo 130.000 ... (vezi toată discuția)