popd_ms a scris:
Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile).
Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de 5 ani suntem casatoriti. Treaba a inceput sa se complice cand sora mea s-a casatorit cu fratele sotiei (asta s-a intamplat mai de curand).
Problema mea actuala este urmatoarea:
Parintii mei ne-au dat, mie, un apartament iar, sorei mele, un teren de casa. Valoarea ambelor fiind aproximativ egala. In momentul de fata, "dat" este doar verbal, dar exista intentia de a ne da cele doua proprietati si in scris printr-o tranzactie. Problema e ca parintii doresc sa-mi dea apartamentul doar mie, nu ca si proprietate comuna cu sotia. In ce mod se poate face asa ceva? Pot ei sa ne dea apartamentul printr-o tranzactie si eu sa fac un act cu sotia prin care ea sa nu aiba nici o pretentie la apartament? Aceeasi problema e si cu terenul dat sorei mele.
Actul provenit de la parintii mei trebuie in asa fel facut incat sa nu fie atacabil in nici un moment de catre sora mea sau de catre mine.
Multumesc anticipat.
Proprietatile dobandite in timpul casatoriei , indiferent de la cine provin , sunt considerate bunuri comune si , in caz de divort , fac parte din masa partajabila.
Atata timp cat parintii dvs doresc sa va lase echitabil si dvs si sorei cate o proprietate pot incheia acte de donatie cu fiecare in parte! B-)