avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate apollo

Activitate apollo

Răspuns la discuția Recuperare debit telefonie fixa
Acel membru al familiei a fost indrumat de proprietar deci nu e de contestat acest lucru. Singura problema ar fi dpdv juridic atata timp cat prestatorul de servicii nu a cerut un acord scris al proprietarului.

Astfel oricine care care acces la niste date ale proprietarului poate face tot felul de contracte in numele lui fara ca acesta sa stie. Nu e/ar fi fost normal ca prestatorul de servicii sa ceara un astfel de acord sau o imputernicire a proprietarului pentru acel membru al familiei?

Situatie data: s-a incheiat un contract de servicii cu firma de telefonie fixa fara acordul scris al proprietarului apartamentului de catre un alt membru al familiei (care locuieste la o cu totul alta adresa) si fara a avea imputernicirea acestuia (proprietarului) probabil folosind o copie a CI a proprietarului. Chiriasul (a treia persoana) care a utilizat serviciul nu a platit facturile (destul de mari) si nu e de gasit.

Recent recuperatorii angajati de firma prestatoare de servicii (RCS) au trimis o somatie scrisa persoanei care a fost desemnata titular de contract (si nu proprietarului) pe adresa cu pricina (adresa care nu are nicio legatura cu acesta nefiind specificata in cartea de identitate si neavand viza de flotat pe adresa respectiva) in vederea platii restantelor.

Exista baza legala pentru contractul respectiv fara a avea acordul proprietarului? Daca se va ajunge la proces, ce riscuri pot sa apara pentru proprietar sau pentru titularul contractului?

Multumesc anticipat.

PS. Ma intreb cum ar putea sa dea ei de titularul contractului fara a avea adresa acestuia trimitand notificarile la alta adresa
M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului din tara. Ofera Ministerul Finantelor posibilitatea de a regasi online aceasta informatie folosind CNP-ul sau fiecare trebuie sa-si calculeze cat e de datorat? Daca platesc online, mai trebuie depusa declaratia pe venitul global? Daca da, pana la ce data trebuie depusa declaratia pe venitul global?


Am aflat ca impozitul pe venitul global se poate plati online folosind Ghiseul Virtual:

Info: [ link extern ]

Plata: [ link extern ]


Multumesc anticipat
s-a notat.

multumesc
deci cum ramane ?
cine tre sa faca evaluarea ?

sa zicem ca va fi evaluat la 60.000 EUR
tocmai ca nu am aceasta posibilitate acum locuind in afara Romaniei.
elis, multumesc pentru raspuns.

Ai idee cat ar costa aprox o astfel de operatiune si daca se poate efectua intre 22-30 dec a.c. ?

Multumesc
Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ?

Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor (sunt deschise birourile notariale dupa 20 decembrie 2006) ?

Cat va costa anul acesta ? Dar anul viitor ? Se prefigureaza modificari in lege privind donatiile imobiliare ?
Multumesc