avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate miceaneacsu

Activitate miceaneacsu

Răspuns la discuția Contract de comodat
Buna ziua,
In primul rand multumesc pentru raspuns, in al doilea imi cer scuze ca nu m-am exprimat destul de clar, am tastat de pe un telef. mobil in graba.
Exista doar un contract de comodat intre societatea constituita de mine si propietarul punctului de lucru, nu exista contract de inchiriere intre mine si el, sau societatea mea si el. Deci in contractul de comodat se specifica ca el imi acorda spre utilizare in mod gratuit timp de 1 an de zile spatiul mentionat, iar la clauze scrie "...sa inceteze inainte de termen dar numai dupa o notificare cu cel putin 60 zile inainte de data la care sa convenit incetarea contractului" Eu am plecat din punctul de lucru dar conform contractului de comodat spatiul mi s-a acordat in mod gratuit..(nu l-am putut inregistra la primarie pentru ca nu puteam justifica chiria pe care i-am platit-o pe trei luni si pe care urma sa o platesc in continuare.)
Buna seara,
Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva
Recent am infiintat o firma si am facut un contract de comodat, ptr. inregistrarea unui punct de lucru (pe care urma sa-l inchiriez, si sa fac un contract de inchiriere)
Cand am terminat actele si am inceput activitatea, propietarul mi-a solicitat sa-i platesc chiria in avans pe 3 luni urmand sa-mi faca contractul de inchiriere sa fie totul legal.
Am platit chiria, ulterior avand surpriza ca nu poate sa-mi faca contract de inchiriere pe firma numai pe peroana fizica, fapt care pe mine ma dezavantaja...
(nu puteam sa justific chiria, sa inregistrez punctul de lucru la primarie etc)
dupa o luna de zile am plecat in alta parte, unde am rezolvat aceste treburi

Intrebarea mea este: in contractul de comodat ce l-am facut ptr. inregistrarea pct de lucru scrie ca spatiul mi se acorda in mod gratuit timp de un an, si la una din clauze la litigii ... inceteaza dupa o notificare, in termen de 60 zile (notificarea trebuie facuta in scris sau verbal?)...

Eu cand am plecat nu am dat cheiile propietarului, iar el intre timp si-a gasit alt chirias. In ce conditii sun eu obligat sa-i dau cheile lui (tinand cont ca eu i-am platit chiria si nici nu pot sa ma scad cu ea din contabilitate pe trei luni) luand in considerare acest contract de comodat intre mine si el.

Va mutumesc anticipat pentru raspunsuri.