Multumesc pentru raspuns, investirea cu formula executorie urmeaza sa o realizeze executorul, care urmeaza sa recupereze comisionul platiti de mine de la incheierea contractului pana data cand a deliberat instanta de fond. Dar nu mi-e clar ce ar trebui sa fac ulterior: legal am dreptul sa nu mai platesc acest comision in lunile urmatoare ? Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept pana la obtinerea unei decizii irevocabile ?
Va multumesc,
Buna ziua,
Recent am castigat un proces (in calitate de persoana fizica) cu o banca locala legata de perceperea unui comision. Hotararea este cu drept de recurs in 15 zile de la data comunicarii. Instanta a constatat caracterul abuziv al clauzei legata de acest comision si, in consecinta, nulitatea absoluta a acestei clauze. Si obliga banca la restituirea sumelor percepute cu acest titlu la zi, inclusiv a dobanzii legale. Am primit comunicarea luna trecuta, iar banca a facut recurs acum cca 1 saptamana.
Intrebarea mea este: banca este obligata sa puna in aplicare aceasta hotarire ? Pentru ca am primit raspunsuri diferite de la diversi avocati. Avocata mea mi-a spus ca avem dreptul sa putem in executare hotarirea. In acest caz, pot sa fac o adresa catre banca si sa nu mai platesc acest comision incepand cu aceasta luna? Si daca la banca voi aparea apoi cu sume restante, cum sa actionez mai departe ? Pot face plangere penala impotriva persoanelor responsabile?