Buna ziua,
Recent am castigat un proces (in calitate de persoana fizica) cu o banca locala legata de perceperea unui comision. Hotararea este cu drept de recurs in 15 zile de la data comunicarii. Instanta a constatat caracterul abuziv al clauzei legata de acest comision si, in consecinta, nulitatea absoluta a acestei clauze. Si obliga banca la restituirea sumelor percepute cu acest titlu la zi, inclusiv a dobanzii legale. Am primit comunicarea luna trecuta, iar banca a facut recurs acum cca 1 saptamana.
Intrebarea mea este: banca este obligata sa puna in aplicare aceasta hotarire ? Pentru ca am primit raspunsuri diferite de la diversi avocati. Avocata mea mi-a spus ca avem dreptul sa putem in executare hotarirea. In acest caz, pot sa fac o adresa catre banca si sa nu mai platesc acest comision incepand cu aceasta luna? Si daca la banca voi aparea apoi cu sume restante, cum sa actionez mai departe ? Pot face plangere penala impotriva persoanelor responsabile?
Daca a facut recurs,va revine obligatia sa asteptati hotararea instantei competente in solutionarea acestuia
Nu puteti executa hotararea instantei de fond in conditiile in care hotararea nu este investita cu formula executorie
Multumesc pentru raspuns, investirea cu formula executorie urmeaza sa o realizeze executorul, care urmeaza sa recupereze comisionul platiti de mine de la incheierea contractului pana data cand a deliberat instanta de fond. Dar nu mi-e clar ce ar trebui sa fac ulterior: legal am dreptul sa nu mai platesc acest comision in lunile urmatoare ? Ce ma sfatuiti sa fac? Sa astept pana la obtinerea unei decizii irevocabile ?
Va multumesc,