avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire formula executorie

Am o hotarare judecatoreasca favorabila ce nu a fost atacata cu recurs de nici una din parti. Prin aceasta hotarare partea adversa este obligata sa-mi achite o suma de bani. Desi au trecut cateva luni de la momentul cand s-a dat hotararea judecatoreasca ,persoana in cauza refuza sa efectueze plata. Am inteles de la executorul judecatoresc la care am apelat ca pentru a -l executa silit trebuie sa investesc hotararea cu formula executorie. Ce trebuie sa fac mai exact in acest sens?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dere1923 , utilizator 19:05, 12 Noiembrie 2011
o cerere prin care se solicita investirea cu formula executorie, la care sa anexati o taxa judiciara de timbru de 6 lei si timbru de 0,30 lei...se depune la instanta de fond care a pronuntat-o...instanta va stabili un termen urgent in cadrul caruia se va investi...a doua zi va puteti prezenta sa o ridicati si o puneti in executare prin executor ...bafta!
mergeti la arhiva instantei de unde este eliberata hotararea...vi se va explica acolo ce aveti de facut!
De la instanta mi-au sugerat sa-mi angajez un avocat. Am contactat un avocat si mi-a solicitat 200 lei pt a se ocupa de acest aspect. In cazul in care e vorba de o cerere consider ca e o suma destul de mare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
...atentie ...sunteti conditionat de timp!!!
nu exista onorarii minimale sau maximale,si actiunea de divort este o cerere,toate sunt cererii,nimeni nu va obliga sa angajati un avocat dc considerati ca va descurcati singur,in plus ganditi-va la miza:dc nu se investeste nu faceti nimic cu hotararea
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Diana Ben Othmane, Avocat

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ContSters83715 ContSters83715 Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Eliberare comunicare Gloria83 Gloria83 Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa ... (vezi toată discuția)