avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cum recuperez cheltuieli de judecata ?
Discuție deschisă în Executare silită

cum recuperez cheltuieli de judecata ?

Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar cheltuielile de judecata nu.ce pot face in cazul acesta?mentionindu-se in hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila,plata cheltuielilor de judecata.cu stima si respect Carmen.

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:54, 12 Noiembrie 2012
o legalizati la arhiva (copie xerox + taxa de timbru de 2 lei+ timbru judiciar de 0,15)
apoi faceti cerere de "investire cu formula executorie" - taxa de timbru 4 lei, timbru judiciar de 0,15 la care anexati hotararea legalizata.
apoi dureaza vreo 2 saptamani investirea. dupa ce se investeste, o ridicati de la arhiva.
apoi faceti cerere de executare silita si cu hotararea investita mergeti la un EXECUTOR JUDECATORESC.

Bafta si rabdare pentru statul la coada!
Investirea cu formula executorie NU se face in doua etape distincte. Solicitati prin cerere scrisa adresata presedintelui instantei de fond investirea sentintei, atasati taxa de timbru de 6 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.

Veti ridica in cateva zile sentinta investita cu formula executorie.

Apoi va trebui sa luati legatura cu un executor judecatoresc care sa o puna in executare prin poprire asupra veniturilor, sau prin executarea bunurilor mobile/imobile ale debitorului,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Investire formula executorie manuelle manuelle Imi puteti spune care este procedura investirii unei ordonante de somatie de plata cu formula executorie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie florance01 florance01 buna seara, am sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am unele nelamuriri. instanta de fond a fost judecatoria giurgiu, a urmat apelul la tribunalul ... (vezi toată discuția)