Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar cheltuielile de judecata nu.ce pot face in cazul acesta?mentionindu-se in hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila,plata cheltuielilor de judecata.cu stima si respect Carmen.
o legalizati la arhiva (copie xerox + taxa de timbru de 2 lei+ timbru judiciar de 0,15)
apoi faceti cerere de "investire cu formula executorie" - taxa de timbru 4 lei, timbru judiciar de 0,15 la care anexati hotararea legalizata.
apoi dureaza vreo 2 saptamani investirea. dupa ce se investeste, o ridicati de la arhiva.
apoi faceti cerere de executare silita si cu hotararea investita mergeti la un EXECUTOR JUDECATORESC.
Investirea cu formula executorie NU se face in doua etape distincte. Solicitati prin cerere scrisa adresata presedintelui instantei de fond investirea sentintei, atasati taxa de timbru de 6 lei si timbru judiciar de 0,3 lei.
Veti ridica in cateva zile sentinta investita cu formula executorie.
Apoi va trebui sa luati legatura cu un executor judecatoresc care sa o puna in executare prin poprire asupra veniturilor, sau prin executarea bunurilor mobile/imobile ale debitorului,.