avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită taxa legalizare sentinta
Discuție deschisă în Executare silită

taxa legalizare sentinta

care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie .
Cel mai recent răspuns: Florentina Ragalie , Consilier juridic 15:07, 2 Iunie 2009
Taxa legalizare hatarare judecatorteasca este 2,00 lei +0,15 lei timbru judiciar
Intrebarea contine o confuzie, legalizarea este o procedura, iar ivestire cu formula executorie este alta procedura, fiecare taxindu-se diferit. Daca doriti punerea in executare silita hotaririi judecatoresti, atunci trebuie sa o investiti cu formula executorie , formalitate pentru care se plateste o taxa judiciara de timbru de timbru de 4 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. Daca doriti doar legalizarea simpla, atunci se taxeaza asa cum vi s-a raspuns deja.
Pentru legalizarea si investirea cu formula executorie a unei hotarari aveti nevoie de urmatoarele :
1. o cerere;
2. hotararea ce urmeaza a fi investita (mai nou se accepta si copii xerox);
3. o taxa de timbru de 6 lei (care se achita la trezorerie);
4. un timbru judiciar de 0,3 lei (de la posta).
Mergeti la arhiva instantei unde se afla dosarul de fond, solicitati sa va fie trimis la registratura, dupa care puteti depune cele precizate mai sus la registratura instantei (programul pentru investiri difera de la o instanta la alta) si vi se va comunica cand trebuie sa ridicati titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru efectuarea procedurii succesorale notariale papi1954 papi1954 Pentru eliberarea unor copii definitive si irevocabile de pe hotararile judecatoresti, prin care se stabilesc calitatea de mostenitor, masa succesorala, cotele ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa maria1956 maria1956 Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti ... (vezi toată discuția)
Legalizarea si investirea cu formula executorie - hotarare penala denidia denidia buna seara spuneti-mi va rog care e procedura de eliberare a unei decizii definitive in vederea executarii ca parte civila, mi s-a admis recursul, am depus ... (vezi toată discuția)