Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti cum putem sa facem acest lucru deoarece suntem din provincie (Calarasi)va multumim? am inteles ca trebuie sa luam acest certificat de grefa dar nu stim cum sa il obtinem si unde sa il depunem.
Se face legalizarea si investirea sentintei instantei de fond.
Dupa ce dosarul se reintoarce de la Curtea de Apel Bucuresti la instanta de fond, depuneti la registratura acestei instantei cerere de legalizare si investire cu formula executorie, taxa de timbru in valoare de 6 lei si timbru judiciar in valoare de 0,3 lei.
Multumesc, insa va rog sa imi spuneti cum putem obtine certificatul de grefa de la Curtea de Apel,.dureaza cam 2-3luni pana se intoarce dosarul la calarasi si noi dorim sa urgentam punerea in executare a sentintei
Faceti o cerere catre instanta prin care solicitati eliberarea unui certificat de grefa care sa contina solutia pronuntata si mentiunea ca hotararea este definitiva si irevocabila.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui Curtii de Apel Bucuresti,
-taxa de timbru de 1.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei.