avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare comunicare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare comunicare

Buna ziua. Am avut un proces pe care l-am castigat, ulterior partea adversa a facut recurs. L-am castigat si pe acesta. Instanta obliga partea adversa irevocabil la plata cheltuielilor de judecata in favoarea mea. Au trecut aproape 3 saptamani si bineinteles ca nu am fost contactata pentru a mi se restitui banii de catre adversarii mei din proces. Vreau sa apelez la serviciile unui birou de executare silita pentru a-mi recupera banii dar nu stiu cum sa procedez ca sa intru in posesia sentintei. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere catre instanta...daca ma puteti ajuta cu detalii in acest sens, cum sa procedez.
Va multumesc frumos si va doresc succes in continuare!
1. mai intai obtineti de la instanta o copie legalizata de pe hotararea judecatoreasca cu mentiunea ca este irevocabila

2. apoi investiti hotararea cu formula executorie

3. in al treilea rand, mergeti cu hot.jud. obtinuta in contiile de mai sus si solicitati punerea in executare.
Intr-adevar, trebuie sa mergeti la arhiva instantei pentru a solicita eliberarea unei copii legalizate si investite cu formula executorie a Sentintei Civile ramasa irevocabila. Mergeti inainte la arhiva instantei de recurs si solicitati un certificat de grefa de pe minuta, acesta fiind necesar pentru ca instanta de fond sa va investeasca hotararea cu formula executorie. Astfel, la instanta de recurs depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea unui certificat de grefa de pe minuta (cu solutia), insotita de taxa judiciara de timbru in cuantum de 1 leu si timbru judiciar mobil in valoare de 0,15 lei. Dupa ce obtineti acest certificat de grefa, mergeti la arhiva instantei de fond (tribunal) si depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea unei copii legalizate si investita cu formula executorie a Sentintei Civile ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea recursului, insotita de taxa judiciara de timbru in cuantum de 6 lei (2 lei legalizarea si 4 lei investirea cu formula executorie) si timbru judiciar mobil in valoare de 0,30 lei. Dupa ce aveti hotararea legalizata si investita, puteti sa apelati la serviciile unui executor judecatoresc, pentru a pune in executare hotararea. Majoritatea executorilor solicita sa va prezentati cu cererea de executare silita in 3 exemplare originale, titlul executoriu in original si 3 copii certificate pentru conformitate cu originalul, taxa de timbru in cuantum de 10 lei si timbru judiciar mobil in valoare de 0,30 lei. Mult succes! Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de grefa maria1956 maria1956 Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta danieal danieal in urma unui proces in pretentii am primit sentinta cu posta in 05 07 2019 . Pentru a o legaliza cat timp trebuie sa treaca(zile. e o problema ca e vacanta?)Ce ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)