avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legalizare sentinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legalizare sentinta

in urma unui proces in pretentii am primit sentinta cu posta in 05 07 2019 . Pentru a o legaliza cat timp trebuie sa treaca(zile. e o problema ca e vacanta?)Ce documente imi trebuie cand merg la judecatorul de servici?copii,acte , chitante , timbre).
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 18:28, 15 Iulie 2010
Asteptati sa treaca termenul prevazut de lege ,pentru ca aceasta sentinta sa nu fie atacata de parta adversa in urmatoarea cale de atac.Daca nu o ataca,depuneti sentinta la instanta care a pronuntat-o .La registratura veti gasi formular pentru aceasta cerere.Depuneti si chitanta care face dovada achitarii taxei de timbru(6 lei,daca nu ma insel) si timbre judiciare in valoare 0,30 lei.
multumesc pentru raspuns.Pe comunicare scrie ,, cu apel in 15 zilede la comunicare,, asta inseamna ca astept 15 zile sau 30?

De la data comunicarii-o5.07-pana pe 20.07.2010.Pe 21 mergeti la arhiva civila a instantei care a pronuntat sentinta,aratati nr.dosarului si intrebati daca s-a formulat apel.Daca nu,procedati la legalizarea sentintei si investirea sa cu formula executorie.
~ Conținut șters la cerere ~
Se aplica pe sentinta stampilele prin care se arata ca sentinta este definitiva si irevocabila dupa care se investeste cu formula executorie,pentru a se putea ca executorul sa inceapa executarea silita.Asta am aratat!
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Unde si cui ma adresez ca o hotarare sa fie definitiva? Mi-a fost comunicata, astept 15 zile sa treaca termenul de apel si devine definitiva prin neapelare si ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor olariu ionela olariu ionela Am sentinta de incredintare a minorilor si plata pensiei de intretinere,cum pot sa fac aceasta sentinta sa fie definitiva si irevocabila?unde trebuie sa merg? (vezi toată discuția)