avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare definitiva

Unde si cui ma adresez ca o hotarare sa fie definitiva? Mi-a fost comunicata, astept 15 zile sa treaca termenul de apel si devine definitiva prin neapelare si unde se va face mentiunea, la registratura instantei, la judecatorul care a pronuntat-o?
Cautati la arhiva civila, observati dovezile de comunicare, calculati termenele si daca in termenul legal nu s-a atacat hotararea, sunteti fericit. Daca nu....
dragvio a scris:

Cautati la arhiva civila, observati dovezile de comunicare, calculati termenele si daca in termenul legal nu s-a atacat hotararea, sunteti fericit. Daca nu....

Asta stiam, dar presupun ca trebuie sa scrie cineva pe hotarare "definitiva", unde ma duc cand a expirat termenul de apel si nu a fost atacata sentinta?
la grefierul de servici al jud. care a pronuntat sentinta ...
multumesc frumos!
va duceti la registratura judecatoriei care a pronuntat hotararea cu o cerere de legalizare si eventual si investire cu formula executorie. Pt cererea de legalizare este nevoie de o taxa de timbru de 2 lei pt fiecare copie pe care doriti sa o legalizati si timbru judiciar de 15 bani de asemenea pt fiecare copie. Pt ivestire cu formula executorie taxa de timbru este de 8 lei si timbrul judiciar de 30 de bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)
Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)