avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Investire sentinta de divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Investire sentinta de divort

Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:02, 11 August 2008
Intr-adevar pe sentinta de divort trebuie aplicata mentiunea de definitiva si irevocabila, dupa expirarea termenului de 30 de zile de la comunicarea hotararii.
Trebuie sa va adresati cu o cerere judecatoriei care a pronuntat sentinta. Anexati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0.15 lei.
Dacă doriţi doar legalizarea hotărârii rămase definitive şi irevocabile prin neapelare, sau după soluţionarea căilor de atac, este necesar să depuneţi o cerere la registratura judecătoriei la care veţi ataşa sentinţa de divorţ în original şi taxa de timbru de 2 lei şi timbre judiciare de 0.30 lei.
Dacă doriţi ca această sentinţă de divorţ să o puneţi în executare, respectiv să vă schimbaţi actele de stare civilă ca urmare a revenirii la numele de fată, prin pronunţarea divorţului sau dacă doriţi să vă recuperaţi cheltuielile de judecată ocazionate de acest proces, atunci veţi achita taxă timbru judiciar de 6 lei şi timbre judiciare de 0,30 lei pentru fiecare hotărâre pe care doriţi să o investiţi cu titlu executoriu. Astfel, dacă aveţi hotărârea de divorţ prin care vi s-a admis acţiunea cu chletuieli de judecată, apoi pârâtul a depus apel (eventual şi recurs) şi i s-a respins cu cheltuieli de judecată, atunci veţi depune în original toate hotărârile - sentinţa de divorţ şi deciziile pronunţate în calea/căile de atac - şi pentru fiecare veţi achita aceste taxe. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasarea dosarului cris_deo cris_deo buna ziua. daca a trecut termenul in care puteam face recurs la un procs de divort as vrea sa stiu ce se intampla cu dosarul respectiv, deoarece in cazul in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)