avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... clasarea dosarului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

clasarea dosarului

buna ziua. daca a trecut termenul in care puteam face recurs la un procs de divort as vrea sa stiu ce se intampla cu dosarul respectiv, deoarece in cazul in care vreau sa introduc actiune din nou cred ca ar trebui ca dosarul vechi, trebiue sa fie clasat? imi puteti spune cum trebuie procedat. va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:07, 6 Septembrie 2009
Daca nu ati facut recurs, hotararea neatacata este definitiva si irevocabila.
Nu inteleg de ce vreti sa introduceti o noua actiune....nu s-a desfacut casatoria? Sau nu sunteti multumit de hotararea pronuntata?
Poate fi exercitata , in cazurile prevazute de lege , (unul dintre ele ar fi nelegala citare a partilor ), calea extraordinara de atac a contestatie in anulare.
Cam atat .Revizuirea nu e incidenta in materie de divort.

Totusi , unele aspecte pot fi readuse in fata instantei de judecata, printr-un nou raport juridic :unul dintre exemple e reincredintarea.Precizia raspunsului sta si in informatiile transmise de catre dumneavoastra.Reveniti cu detalii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In situatia in care nu s-a exercitat calea de atac in termenul prevazut de lege si nu aveti temeiuri pentru solicitarea repunerii in termenul de declarare a caii de atac, hotararea a ramas irevocabila.
Daca a fost o hotarare prin care s-a respins cererea de divort, puteti introduce o alta care sa mentioneze ca motive de divort, fapte sau imprejurari noi, ce au avut loc dupa depunerea primei actiuni de divort. ;)
actiunea mi-a fost respinsa si as vrea sa deschid din nou actiune de divort, din aceasta cauza am lasat sa curga termenul de apel fara sa mai fac recurs. cand as putea sa deschid actiunea din nou si unde trebuie sa merg pt ca sa mi sa puna pe hotarare mentiunea " definitiva si irevocabila" la instanta de apel saui cea de fond ? va multumesc
Dupa decaderea termenului prevazut pentru atac,va adresati instantei de fond care a pronuntat hotararea pe care intelegeti sa o investiti,achitati taxa judiciara si de timbru

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)