avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... clasarea dosarului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

clasarea dosarului

buna ziua. daca a trecut termenul in care puteam face recurs la un procs de divort as vrea sa stiu ce se intampla cu dosarul respectiv, deoarece in cazul in care vreau sa introduc actiune din nou cred ca ar trebui ca dosarul vechi, trebiue sa fie clasat? imi puteti spune cum trebuie procedat. va multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:07, 6 Septembrie 2009
Cererea de investire a hotararii de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila se depune impreuna cu hotararea de divort in original si o copie la Judecatorie, respectiv la instanta care a pronuntat-o, la care se vor atasa taxele de timbru de 6 lei si timbre judiciare de 0,30 lei.
Puteti introduce insa actiunea de divort si acum, dupa expirarea termenului de atacare a primei hotarari, nu dupa ce obtineti hotararea investita.
In noua actiune trebuie sa invocati motive ce au aparut dupa pronuntarea primei hotarari.
Succes mai mult de data aceasta! ;)
va multumesc
cris_deo a scris:

actiunea mi-a fost respinsa si as vrea sa deschid din nou actiune de divort, din aceasta cauza am lasat sa curga termenul de apel fara sa mai fac recurs. cand as putea sa deschid actiunea din nou si unde trebuie sa merg pt ca sa mi sa puna pe hotarare mentiunea " definitiva si irevocabila" la instanta de apel saui cea de fond ? va multumesc
Daca nu ati formulat apel impotriva sentintei de divort in termenul de 30 de zile de la comunicare, recursul era inadmisibil! Sentinta a ramas definitiva prin neapelare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)
Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)