avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde?

Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? trebuie sa treaca un anumit termen pentru a pune acea stampila ? multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:05, 10 Ianuarie 2012
Mergeti la instanta care a pronuntat in fond hotararea de divort(la registratura acesteia , la judecatorul de serviciu) cu o cerere si copii de pe sentinta de divort.
In cererea adresata presedintelui instantei solicitati legalizarea sentintei civile si aplicarea pe aceasta a mentiunii definitiva si irevocabila .
La cerere atasati taxa de timbru de 2 lei si timbrul judiciar de 0,15 lei
Stimată doamnă,

Faţă de sfatul anterior, la care achiesez, mai trebuie subliniat că puteţi face legalizarea hotărârii numai dacă hotărârea de divorţ a devenit definitivă şi irevocabilă prin epuizarea căilor de atac.

Astfel, dacă vorbiţi despre o sentinţă pronunţată în fond, este necesar ca aceasta să fi fost comunicată părţilor şi să fi trecut 30 de zile de la comunicare (de fapt un pic mai multe, pentru a lua în considerare şi aspecte privind calculul termenelor, precum şi posibilitatea depunerii apelului prin Poştă). Doar în acest mod sentinţa este definitivă prin neapelare.

Acest sfat este valabil şi pentru recurs, respectiv dacă este vorba despre o decizie pronunţată în apel şi poate fi recurată.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)