avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

definitiva si irevocabila

cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea definitiv si irevocabil?
mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici recurs, deci hot. instantei de fond a ramas irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
goldfish, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 09:46, 23 Aprilie 2010
Mergeti la instanta de judecata si solicitati sa va puna stampila cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Taxa de timbru este de 2 lei si va trebui sa luati si timbru judiciar in valoare de 0,15 lei. Faceti o cerere prin care solicitati legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila a sentintei civile nr....si o depuneti la registratura judecatoriei unde v-ati judecat, cu copie de pe sentinta de judecata.
Mergeti cu hotararea, cu o taxa de timbru judiciar ( se plateste la CEC ), cu un timbru judiciar de 0,15 ( de la Posta ) si cu o cerere prin care solicitati legalizarea acesteia la instanta care a pronuntat hotararea.
mergeti cu sentinta pronuntata la instanta de fond unde se certifica ca este irevocabila prin neapelare sau nerecurare si, implicit investirea cu formula executorie, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte crys28 crys28 am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)