cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea definitiv si irevocabil?
mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici recurs, deci hot. instantei de fond a ramas irevocabila.
Mergeti la instanta de judecata si solicitati sa va puna stampila cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Taxa de timbru este de 2 lei si va trebui sa luati si timbru judiciar in valoare de 0,15 lei. Faceti o cerere prin care solicitati legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila a sentintei civile nr....si o depuneti la registratura judecatoriei unde v-ati judecat, cu copie de pe sentinta de judecata.
Mergeti cu hotararea, cu o taxa de timbru judiciar ( se plateste la CEC ), cu un timbru judiciar de 0,15 ( de la Posta ) si cu o cerere prin care solicitati legalizarea acesteia la instanta care a pronuntat hotararea.
mergeti cu sentinta pronuntata la instanta de fond unde se certifica ca este irevocabila prin neapelare sau nerecurare si, implicit investirea cu formula executorie, dupa caz.
Parasire tara
mareboys
In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte
crys28
am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)