avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am si eu o rugaminte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am si eu o rugaminte

am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar pentru asta ami trebuie decizia sa fie si irevocabila cum as putea sa fac eu find in italia trebuie sa merg la tribunalul unde a fost judecata sau ? va rog ajutatima
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 22:20, 16 Iunie 2011
Apelati la un avocat
Sau imputerniciti pe cineva, prin procura intocmita la consulatul roman din Italia. Trebuie sa depuna o cerere la registratura instantei, impreuna cu o copie dupa hotarare, o taxa de timbru 2 lei ( se plateste la primarie - taxe si impozite) si timbru judiciar 0,15 lei ( de la posta).
Daca decizia este definitiva si irevocabila, trebuie sa mergeti la instanta de fond pentru a legaliza si, in cazul in care aveti ceva de pus in executare, legaliza si investi cu formula executorie. Taxa de legalizare este de 2 lei iar de investire este de 4 lei, care se poate achita la cec, daca aveti domiciliul in sectoarele 3,4,5 sau la posta in cazul in care il aveti in sectorul 2, iar pentru celelalte sectoare aveti optiunea de a merge la consiliul local sau de a achita la posta prin mandat postal (trebuie sa stiti contul judecatoriei/primariei). Daca cumva aveti doar de legalizat, o puteti face si la instanta la care se afla dosarul in acest moment, pentru a va scuti de timpul pierdut dupa asteptarea transmiterii dosarului la instanta de fond. Pe langa cererea de legalizare (legalizare + investire) si taxa de timbru mai sus mentionata, va trebuie si un timbru judiciar de 0,15 lei (daca aveti doar o legalizare) sau de 0,30 lei (daca aveti legalizare + investire). Daca nu puteti merge personal, angajati-va un avocat sau dati o procura notariala unei persoane care sa faca aceste demersuri pentru dumneavoastra (cu mentiunea clara a instantei in fata careia va reprezinta interesele si mandatul pe care il dati acesteia - depunere, ridicare, etc). Cu stima.
dacă aveți o sentință ce privește încredințarea fetiței și dv/tră sunteți reprezentantul ei legal, atunci cu această sentință puteți pleca cu fetița din țară fără acordul celuilalt părinte dacă aveți aplicată mențiunea rămasă definitivă.
dacă pentru a putea pleca, pe această sentință vi s/a cerut să apară și termenul irevocabilă, trebuie să aplicați la instanța care a pronunțat hotărârea mențiunea rămasă definitivă și irevocabilă. pentru această mențiune se plătește o taxă judiciară de 2 lei la primăria de domicliu și un timbru judiciar de 0,30 bani. mergeți cu cererea, taxele și o sentința civilă de încredințare.
o problemă pe care o veți întâmpina poate fi legată de mențiunea ”irevocabilă” pentru că o hotărâre de încredințare minor potrivit legislației noastre poate fi doar definitivă nu și irevocabilă pentru că în ceea ce privește minorul, instanța de judecată poate oricând modifica această măsură dacă celălalt părinte o solicită și dacă se constată că motivele care au stat la pronunațrea primei hotărâri s/au modificat, deci nu poate fi irevocabilă potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema crys28 crys28 am decizia definitiva de la tribunal cum mam judecat cu fosta concubina si am castigat fetita si am decizie definitiva pot iesi cu minora din tara pentru ca de ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din tara a copilului minor dupa divort ioanac76 ioanac76 In urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat mie prin hotarare definitiva si irevocabila.Pentru a parasi teritoriul Romaniei am nevoie de ... (vezi toată discuția)