avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... definitivare sentinta de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

definitivare sentinta de divort

Buna ziua,
Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare in data de 1 noiembrie 2012. In zilele urmatoare trebuie sa primesc sentinta corectata. Ma intereseaza daca aceasta va fi sentinta definitiva si irevocabila sau iar trebuie sa astept cele 30 de zile pentru drept de apel? Iar daca e definitiva in cat timp pot sa cer stampila de definitivare.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:51, 3 Decembrie 2012
1.Nu veti primi hotararea corectata, pentru ca hotararea nu se mai redacteaza inca o data.
2.Incheierea prin care a fost admisa cererea de indreptare eroare materiala este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea in legatura cu care s-a solicitat indreptarea, prin urmare de la comunicarea Incheierii de indreptare aveti de asteptat 30 de zile ( termenul de apel) si abia ulterior veti putea solicita legalizarea acesteia.
Dupa expirarea termenului de apel, veti solicita legalizarea atat a sentintei pronuntate ( aceea " plina de greseli" ) cum spuneti dvs. cat si incheierea de indreptare si oriunde veti avea nevoie de sentinta de divort , le veti prezenta impreuna, pentru ca prin incheiere au fost indreptate erorile strecurate in dispozitivul sentintei respective.
Pentru legalizare sentinta si Incheiere aveti nevoie de:
- cerere adresata presedintelui instantei,
- 2 taxe de timbru de 2.00 lei,
- 2 timbre jud. de 0,15 lei ,
-sentinta a carei legalizare se solicita,
-incheierea a carei legalizare se solicita.
Atat sentinta cat si incheierea vor purta mentiunea definitiva si irevocabila prin neapelare.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru raspunsul rapid. Scuzati ca nu am folosit limbajul specific. Pentru mine e plina de greseli (fiind invatatoare):)).
Sentinta mea a fost retinuta la judecatorie cand am depus cererea pentru indreptarea erorilor. Ce pot sa fac?
Si inca o intrebare... Cat dureaza legalizarea sentintei?
Multumesc
In mod normal daca doreati neaparat sa depuneti o copie anexata cererii de indreptare, trebuia sa depuneti o copie xerox si sa va pastrati exemplarul dvs., altminteri instanta are originalul in dosar si nu are nevoie de exemplarul dvs.la solutionarea unei cereri de indreptare.
Acum va trebui sa solicitati eliberarea unei copii a acesteia:
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 1.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei pentru fiecare pagina a hotararii.
Legalizarea dureaza in principiu 3 zile- acum depinde de practica instantei respective.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa maria1956 maria1956 Buna ziua, la Curtea de Apel Bucuresti am castigat recursul si trebuie ca sentinta sa fie legalizata si ivestita cu formula executorie va rugam sa ne spuneti ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort aurpoze aurpoze am o hotarare de divort data de instanta prin acre precizeaza unele lucruir la sfarsit spuen cu apel in 30 de zile .. Zilele aceste am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)