avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ?

In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere tip.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:44, 23 Iunie 2012
Cu hotararea judecatoreasca pe care ati primit-o acasa, cu o cerere in care solicitati legalizarea/investirea, cu taxa de timbru 2 lei pt legalizare/6 lei pt investire formula executorie si timbru judiciar 0,15 lei pt legalizare/0,30 lei pt investire, cu copia cartii dvs de identitate, mergeti la arhiva instantei solicitati dosarul pt legalizare/investire si apoi depuneti cererea la registratura instantei. Veti ridica legalizarea in 2-3 zile ulterior.
Dupa redactarea sentintei, aceasta se comunica la domiciliul partilor.
De la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Daca nici una dintre parti nu exercita calea de atac a apelului in termenul mai sus aratat, puteti solicita instantei legalizarea acesteia cu mentiunea " definitiva si iervocabila".
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.
Cererea se depune la registratura instantei, iar hotararea legalizata se elibereaza dupa 3 zile de la data depunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel in procesul de divort nicoleta_85 nicoleta_85 an inteles ca intr-un divort prin acord hotararea este irevocabila pe divort iar cu privire la nume ai drept de apel. Exista posibilitatea sa faci cerere de ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)