In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere tip.
Cu hotararea judecatoreasca pe care ati primit-o acasa, cu o cerere in care solicitati legalizarea/investirea, cu taxa de timbru 2 lei pt legalizare/6 lei pt investire formula executorie si timbru judiciar 0,15 lei pt legalizare/0,30 lei pt investire, cu copia cartii dvs de identitate, mergeti la arhiva instantei solicitati dosarul pt legalizare/investire si apoi depuneti cererea la registratura instantei. Veti ridica legalizarea in 2-3 zile ulterior.
Dupa redactarea sentintei, aceasta se comunica la domiciliul partilor.
De la data comunicarii va curge termenul de apel de 30 de zile.
Daca nici una dintre parti nu exercita calea de atac a apelului in termenul mai sus aratat, puteti solicita instantei legalizarea acesteia cu mentiunea " definitiva si iervocabila".
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.
Cererea se depune la registratura instantei, iar hotararea legalizata se elibereaza dupa 3 zile de la data depunerii.
Divort
imo
Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)