avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare la apel in procesul de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare la apel in procesul de divort

an inteles ca intr-un divort prin acord hotararea este irevocabila pe divort iar cu privire la nume ai drept de apel.

Exista posibilitatea sa faci cerere de renuntare la apel ca sa nu mai fii nevoit sa astepti o luna pentru legalizare?
care este procedura in acesta cauza? cum se constata ca ai renuntat la dreptul de a face apel? se da un termen de judecata in care se ia act?

cine ma poate lamuri ii multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:11, 24 Iunie 2010
Da, exista aceasta posibilitate si se procedeaza dupa cum urmeaza:
- ambele parti trebuie sa formuleze fiecare in parte cate o cerere insotita de copia cartii de identitate, cerere care se adreseaza presedintelui instantei prin care se solicita sa se ia act ca fiecare parte intelege sa nu formuleze apel impotriva sentintei respective,
-cererile se depun pe nr. de dosar respectiv -la registratura judecatoriei si totodata se depune si cererea de legalizare a hotararii respective ( cerere, sentinta, taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei) si astfel veti scapa de termenul de 30 de zile de apel si veti obtine legalizarea sentintei.
Nu se fixeaza termen de judecata.;)
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)
Divort alinamihadvd alinamihadvd pe data de 20.12.2010 mi-a venit comunicarea ,prin comun acord,si in ea scrie .........cu drept de apel in 30 zile de la comunicare cu privire la cererea ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)