avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

pe data de 20.12.2010 mi-a venit comunicarea ,prin comun acord,si in ea scrie .........cu drept de apel in 30 zile de la comunicare cu privire la cererea privind revenirea la numele anterior.pronuntata azi in sedinta publica,azi,26.11.2010....va rog sa-mi spuneti ce pot face ca sa rezolv mai repede? Multumesc! Alina.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:33, 29 Decembrie 2010
termenul de apel este prevazut de lege si nu poate fi modificat.
Exista o varianta sa " scapati" de termenul de 30 de zile de apel, insa aveti nevoie si de fostul sot.
Astfel, este necesar ca fiecare dintre dvs. sa formuleze o cerere adresata presedintelui instantei prin care sa solicitati sa se ia act ca intelegeti sa nu formulati apel impotriva sentintei pronuntate.
Aceasta cerere se depune personal de catre parte si este insotita de o copie a cartii de identitate.
Dupa ce veti formula aceastra cerere, puteti formula cererea de legalizare a sentintei pronuntate anexand taxa de timbru de 2.00 lei, timbru jud. de 0,15 lei si sentinta a carei legalizare se solicita si problema este rezolvata.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judecatoreasca cristina cioploiu cristina cioploiu S-A INCHEIAT DIVORTUL IN 10 MARTIE 2011, EU ACTUALMENTE LOCUIESC IN ITALIA, DAR DIVORTUL S-A INCHEIAT IN ROMANIA! POT LEGALIZA HOTARAREA JUDECATOREASCA LA ... (vezi toată discuția)
Am divortat, cum schimb cartea de identitate ? dorinaionita6969 dorinaionita6969 in urma divortului,am primit acasa o hotarareprin care mi se comunica ca este irevocabila in ceea ce priveste divortul si cu drept de apel in termen de 30zile ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort aurpoze aurpoze am o hotarare de divort data de instanta prin acre precizeaza unele lucruir la sfarsit spuen cu apel in 30 de zile .. Zilele aceste am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)