avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LEGALIZARE HOTARARE JUDECATOREASCA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LEGALIZARE HOTARARE JUDECATOREASCA

S-A INCHEIAT DIVORTUL IN 10 MARTIE 2011, EU ACTUALMENTE LOCUIESC IN ITALIA, DAR DIVORTUL S-A INCHEIAT IN ROMANIA! POT LEGALIZA HOTARAREA JUDECATOREASCA LA CONSULATUL SAU AMBASADA ROMANA DIN ITALIA(ROMA)?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:43, 19 Aprilie 2011
Nu,hotararea de divort se poate legaliza numai de catre instanta care a pronuntat-o.
Pe de alta parte, hotararea se poate legaliza dupa expirarea termenul de apel de 30 de zile, termen care curge de la comunicarea hotararii daca niciuna dintre parti nu a formulat apel.
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila LexyaAlexya LexyaAlexya Buna, In urma divortului pronuntat in decembrie 2011, intelesesem ca hotararea judecatoreasca va fi trimisa prin posta la adresa de domiciliu. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)