avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli de judecata

Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca suntem chiriasi care au cumparat imobilul , iar urmasul fostului proprietar isi va primi banii de la stat) dar pe noi nici nu trebuia sa ne mai cheme in instanta.... cum/unde se recupereaza cheltuielile? mersi
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 22:31, 17 Martie 2010
mergeti cu hot legalizata si investita la executorul jud.
presupun ca hotarare legalizata inseamna ca tribunalul isi pune o stampila in plus
ce inseamna "hotarare investita"?
unde si cum se investeste?
consultati un avocat!
Mergeti la instanta care a judecat fondul si solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie.Asta in cazul in care aveti o decizie irevocabila. Cand obtineti investirea, mergeti la un executor judecatoresc.
Cererea de investire cu formulă executorie se va depune la registratura instantei. La
cerere se vor anexa: hotărârea a cărei investire se solicită, taxă judiciară de timbru în
valoare de 6 lei (2 lei legalizarea + 4 lei investirea, conform art.3 lit. l din Legea nr.146/1997,
cu modificările si completările ulterioare) si timbru judiciar în valoare de 0,30 lei

Instanta competentă
Investirea cu formulă executorie a hotărârilor judecătoresti se face de prima instanta (art.
374 alin. 2 Cod procedură civilă).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie Pretorian Pretorian Buna ziua! Pe scurt: am o hotarare judecatoreasca pe care vreau sa o investesc cu formula executorie. Este valabil urmatorul text de lege : \"La cerere se ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie lara12 lara12 am obţinut drept de vizită, decizia a devenit definitivă după expirarea termenului de recurs. întrebare: 1. cum pot investi decizia cu formulă ... (vezi toată discuția)
Formular cerere de investire? andral andral Am avut un proces pt. somatie de plata. Eu,in calitate de creditor am castigat.Pe data de 26 iulie 2011 debitorul a semnat ca a primit hotararea si pana astazi ... (vezi toată discuția)