avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie

Buna ziua!
Pe scurt: am o hotarare judecatoreasca pe care vreau sa o investesc cu formula executorie. Este valabil urmatorul text de lege : "La cerere se vor anexa: 1. hotararea a carei investire se solicita; 2. taxa judiciara de timbru in valoare de 6 lei (2 lei legalizarea + 4 lei investirea) - art. 3, lit. l din Lg. 146/97 cu modif. ult.; 3. timbru judiciar de 0,30 lei", sau trebuie pur si simplu sa o legalizez la un notar public?
Va multumesc!:hm:
Nu, cum sa mergeti la notar!?
Mergeti la registratura instantei si acolo o investiti.
Investirea cu putere executorie a unei hotarari judecatoresti se face conform legii (este in vigoare legea mentionata, cu actualizarile aduse pana in 2009, care cuprinde art. si lit. mentionate de dvs. cu continutul citat).
Faptul ca un act legalizat incheiat la notarit poate avea putere executorie nu inseamna ca si reciproca este adevarata, adica putem investi cu putere executorie prin legalizare notariala orice act, inclusiv o hotarare definitiva si irevocabila. Aceasta se va investi cu putere executorie conform legii. Exista si hotarari executorii de drept (vezi art.278 C.pr.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata ContSters83715 ContSters83715 Cat de greu e sa obtii inapoi cheluielile de judecata si cam ce trebuie facut, unde trebuie sa ma adresez? cat e de simplu/complicat? (e vorba de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie lara12 lara12 am obţinut drept de vizită, decizia a devenit definitivă după expirarea termenului de recurs. întrebare: 1. cum pot investi decizia cu formulă ... (vezi toată discuția)
Cerere verificare hotarare divort nusuvelcu nusuvelcu salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ... (vezi toată discuția)