salut am si eu o intrebare daca stie cineva . dupa ce am divortat im 1979 mi-a venit acasa hotararea de divort prin posta iar eu trebuia sa merg la tribunal cu ea dupa 15 zile pt a pune stampila de definitiva. nu am fost iar acum pt am-i legaliza una m-au trimis la trb. bucuresti pt a face o cerere de verificare. stie cineva ce trebuie scris in cerere, cum trebuie formulata? multumesc
Buna ziua !
Documente şi taxe necesare pentru operaţiuni de investire sau legalizare a hotărârilor judecătoreşti sau a altor înscrisuri
1. LEGALIZARE:
- cerere tip legalizare;
MODEL
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul (a) ________________________ având calitatea de _________________________ vă rog să-mi aprobaţi eliberarea a________ copii de pe sentinţa civilă (decizia) nr.____________ pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia __________ în dosarul nr._____ /_____ legalizate cu menţiunea definitivă şi irevocabilă .
Solicit, de asemenea, investirea cu formulă executorie a sentinţei civile ( deciziei civile ) nr._________________ .
S-a taxat cu_____________________ conform chitanţei CEC nr._____________ şi timbrul judiciar de______________.
Data: Semnătura
DOMNULUI PREªEDINTE AL TRIBUNALULUI BUCUREªTI
SECŢIA ______________
- hotărârea a cărei legalizare se doreşte;
- taxă judiciară de timbru în valoare de :
· 2 lei pentru hotărâri - conform art.3 lit.t din Legea nr.146/1997;
· 1 leu pentru legalizarea înscrisurilor - conform art.3 lit.ţ din Legea nr.146/1997;
- timbru judiciar în valoare de 0,15 lei;
2. INVESTIRE:
- cerere de investire;
- hotărârea a cărei investire se solicită;
- taxă judiciară de timbru în valoare de 6 lei (2 lei legalizarea + 4 lei investirea) – conform art.3 lit.l din Legea nr.146/1997;
- timbru judiciar în valoare de 0,30 lei;
-