avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli judecata

Buna seara,

Am castigat un proces la Instanta de fond(Tribunal), in caliatea de parat,iar astazi s-a pronuntat la CA Pitesti hotararea, reclamantei i-a fost respins recursul ca fiind nefondat cu plata cheltuielilor de judecata de x lei. Irevocabila(acesti x lei sunt doar onorariu avocat pt. CA).
Intrebare : Aceste cheltuieli se adauga la cele pe care le-am primit in hotararea de la instanta de fond? reclamanta ceruse si o reducere a cheltuielilor dar eu inteleg ca i-a fost respins recursul cu toate cerintele inclusiv legate de cheltuieli.
Cum trebuie sa procedez pt. recuperarea cheltuielilor?, sa legalizez ambele hotarari?, cand imi vine si cea de la CA Pitesti, sa contactez un executor judecatoresc, exista un termen limita pentru recuperare?

Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
liaza, utilizator
Cel mai recent răspuns: liaza , utilizator 12:48, 9 Iunie 2013
Dupa decaderea termenului legal,investiti cu formula executorie hotararea si contactati executor judecatoresc pentru executarea silita
Multumesc pt. raspunsuri, care este 'decaderea termenului legal'?
Nu mai exista niciun termen legal in care dvs sa mai asteptati. V-ati judecat in recurs, hotararea este irevocabila.

Ceea ce doriti dvs este recuperarea cheltuielilor de judecata dispuse atat de instanta de fond, cat si de cea de recurs.

Ceea ce aveti de facut este sa asteptati redactarea deciziei din recurs si intoarcerea dosarului la instanta de fond.
Aici va trebui sa legalizati cele 2 hotarari (de la intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila hotararile nu se mai investesc cu formula executorie de catre parte, ci de catre executor).
Dupa ce le aveti, trimiteti o adresa catre debitoare sa isi execute de buna voie obligatiile, in caz contrar va trebui sa apelati la un executor judecatoresc, sa achitati onorariul acestuia si cheltuielile de executare, pe care insa le veti recupera de la debitor, alaturi de celelalte sume din hotarari.
Multumesc mult pentru raspunsurile exacte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva ,dar nu irevocabila ramonel78 ramonel78 Am primit hotarare cu recurs in 15 zile ,recurs care nu s-a produs din nici o parte .as dori sa stiu daca acesta hotarare devine definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare cheltuieli judecata acordate de instanta apetra apetra Am castigat un proces si trebuie sa primim cheltuieli judecata. Care este procedura pentru recuperarea lor? (vezi toată discuția)
Cand se depune cerere de investire? andral andral Cu ajutorul dat de prietenii de pe acest forum,carora le multumesc din suflet,am castigat procesul. Deci,astazi am aflat solutia,ca,creditorului i s-a respins ... (vezi toată discuția)