avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cand se depune cerere de investire?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cand se depune cerere de investire?

Cu ajutorul dat de prietenii de pe acest forum,carora le multumesc din suflet,am castigat procesul. Deci,astazi am aflat solutia,ca,creditorului i s-a respins cererea in anulare (la somatie de plata) ca nefondata. Stiu ca aceasta este definitiva si irevocabila(gresesc?!)Urmeaza sa depun cerere de investire cu formula executorie ?Ajutati-ma va rog si spuneti-mi care sunt urmatorii pasi,pt. ca am nevoie de banii aceea ca de aer,pt. ca sunt datoare vanduta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:59, 30 Ianuarie 2012
Dupa decaderea termenului legal,aveti dreptul sa silicitati instantei de judecata investirea cu formula a hotararii irevocabile
Si dupa investire o duceti la executorul judecatoresc pentru realizarea incuviintarii si punerea in executare.
intelesesem ca investirea o duc la institutia publica cu care m-am judecat. Daca o duc la executor,trebuie sa platesc executorul?
Da, iar cheltuielile de executare vor fi platite de debitorul dvs., adica pe langa debitul dvs. va cere si cheltuieli de executare.
In situatia in care debitorul dvs institutia publica nu a inteles sa respecte hotararea instantei respectiv sa achite obligatiile dispue prin hotarare,acesta poate fi executata numai prin intermediul unui executor
Costurile aferente executari vor fi suportate de catre debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care instanta investeste cu formula executorie ? calin_andrei calin_andrei Daca Tribunalul acorda cheltuieli de judecata printr-o hotarare, iar Curtea de Apel respinge apelul si mai acorda alte cheltuieli de judecata. Unde se merge si ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata liaza liaza Buna seara, Am castigat un proces la Instanta de fond(Tribunal), in caliatea de parat,iar astazi s-a pronuntat la CA Pitesti hotararea, reclamantei i-a fost ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)