avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate sceneminimal

Activitate sceneminimal

tgeorgescu, eu inteleg cele spuse de tine ,dar daca acel produs a fost prezentat directorului O.S.I.M. ,impreuna cu toate aceste lucruri ,legate si de punerea acelei jucarii in vanzare cu mult timp inaintea brevatarii lui din anumite motive ,iar acel brevet sa acordat, inseamna ca cei de la O.S.I.M. sunt prosti?
Daca cineva din lumea asta vine si face dovada in fata instantelor de judecata ca altcineva a descoperit aceele principii ,impreuna cu jucaria in sine asa cu este ea prezentata in Brevet ,eu imediat voi cere celor de la O.S.I.M. anulare acelui Brevet de Inventie.

Nu poti afirma tu ca Brevetul meu de Invetite este lovit de nulitate din cauza mea ca l-am pus in vanzare inainte sa il inregistrez ,odata ce nimeni nu a reusit nici atunci dar nici acum sa faca macar o copie a acelui produs sa functioneze. Normal ca acum dupa expunerea lui in brevet un om priceput ar putea sa conceapa acea jucarie folosindu-se de acele detaliii.

Apropo de Inventie in cele spuse de tine o inventie trebuie detaliata pana in cela mia mici detalii,Da?
Eu cand am Brevetat acea jucarie am brevetat jucaria in sine corect?Adica cum arata ,ce anume face, ce noutati aduce ,ungiuri,desene etc.
Nicaieri nu vei vedea sau cel putin nu in cazul meu ca cineva va breveta nu obiectul ci tehnicile prin care obti acel obiec.Asta ar insemna ca tu sa faci cadou inventia tuturor oamenilor doritori sa faca un ban foarte usor , fara ca ei sa nu contribuie cu nimic, folosindu-se de intelectualul tau, in cazul in care nu vei mai dori prelungirea brevetului de inventie sau nu iti vei mai putea permite plata lui din anumite motive. Daca am gresit cu ceva va rog frumos sa ma corectati.

Referitor la cele spuse de Tine in postarile anterioare :"Cu cat insistati mai mult la Politie, cu atat veti avea mai multe probleme de pe urma insistentelor dvs. Parerea mea e sa va retrageti plangerea, sa va cereti scuze si s-o lasati balta. Sa va considerati fericit daca scapati fara a le plati daune."

Eu cu cele sustinute de mine voi merga pana in panzele albe ,iar daca se va dovedi in instanta de catre orcine ca mint cu ceva ,voi sporta consecintele.I-mi voi asuma absolut totul.Nu pot lasa in continuare pe orcine sa isi bata joc de mine in acest fel , am tolerat inca prea mult.

Domnule Adrina Dimitriu, VA rog daca puteti detalia mai mult acest subiect :(nu cred ca am inteles exact ce doriti sa spuneti)
"inca un lucru: produsul de care vorbiti e fabricat la nivel industrial? asta este una din conditiile unei inventii (e in lege) fiindca daca il vindeti doar in zona..."

Produsul meu este vandut turistilor STRAINI SI ROMANI ,momentan doar dintr-o anumita zona a tarii, deci nu se vinde doar unei comunitati.

In Continuare rog ,daca cineva a inteles problema mea , sa ma sfatuiasca pe mai departe.Va multumesc si cer scuze moderatorilor pentru dublu post.

Brevetul nu este din 2012 , are intrare in viguare din 2009 si ni sa inmanat in 2012 conform Legilor Brevetelor de inventie.
Parte cu functioneaza la toti la fel aici se pare ca ati intrat exact in acea pacaleala in care intra toti turistii. Ei isi fac reclama cu un produs facut de noi pe care il steg de vopsele si ect. si vand produse care nu functioneaza ,acest lucru poate fi confirmat si de autoritati care cunosc problema noastra de foarte multi ani.Chiar Comandantul din oras,mergand la el in audienta , mi-a marturisit ca problema cu acesti indivizi trebuie rezolvata cumva ,dar fara reclamatii ei nu pot face nimic, ii amendeaza ,le confisca produsele , dupa care la o ora ei revin in acele locuri de unde i-si reiau activitatea. Automat reclamati nu vor aparea pentru o inselatorie de 2 lei cat costa acel produs vandut de ei .Nimeni nu se va duce sa se plimbe pe drumuri cu declaratii si ore pierdute pe la politie pentru o teapa de 2 lei. Oricum aici se poate dovedi oricand cu o expetriza tehnica atat produselor colectate de mine pentru a dovedi instantei de judecata ce anume pun ei la vanzare cat si acele probe confiscate de autoritati .
Cum pot demonsta ca eu sunt inventatorul? Am destui martori care pot confirama inventatorul,existenta noasta pe piata si alte lucruri legate de aceasta jucarie.

Referitor la acele doua lemne legate cu un elast : acele lemne daca nu ar avea ceva anume ele nu ar functiona.Corec?Acel ceva la acesti oameni care incalca orice lege nu exista .
Daca intrebi pe oricare orice legat de acest obiect nu i-ti vor putea raspunde cu siguranta si garantez acest lucru.De ce? Pentru ca ei nu stiu decat sa vanda orice ,numai sa faca bani.
Repet ei nu au avut niciodata acte pentru a comercializa un produs .

Tgeorgescu ,cand brevetezi un lucru , brevetezi obiectul in sine (dizain,forme,unghiuri etc.),nu tehnicele si operatiunile prin care obtii acel obiect . Asta ramane la latitudinea celui care breveteaza obiectul ,daca doreste sa breveteze si tehnicile si procedeele de fabricare.

[Editat de admin: Dezbateti ideile fara atacuri la persoana altfel inchid subiectul.]
tgeorgescu deja ma repet a 3 a oara ,nimeni nu va sti secretul acelei jucari niciodata . Ei reproduc acea jucarie doar ca forma fara ca ea sa fnctioneze. Cum numiti acest lucru? Daca Dumneata vei descoperi secretul acelei jucari eu maine iti fac cadou acel brevet de inventi . Daca eu am pus in vanzare acea jucarie inainte de a -mi lua Brevetul de inventie nu inseamna ca am pus in vanzare si secretul acelei jucarii. [....................]
Aceste persoane sunt cunoscute de toata politia din oras, sunt amendati de de ani buni , li se confisca de ficare data marfa tocmai din acest motiv (Inselatorie) . Deci nimeni nu poate si nu va putea reproduce o inventie fara a i se cunoaste secretul. Sper ca am incheiat subiectul pe care Dumneavoastra il numiti Art.8 si veti lasa pe altii sa ma ajute daca au placerea.VA MULTUMESC.

Cu recunostinta Doamnelor pentru raspunsurile date (claudiajelea si MioaraR).

Rog pe cineva sa ma indrume ,bineinteles daca exista asemenea lege. Doresc sa sa fac o cerere pe care sa o depun la IPJ ,prin care sa cer grabirea anchetei cu privire la dosarul care sa intocmit de ei 567/P/2013 . Doresc sa fac o astfel de cerere deoarece dupa cate am inteles de la cel care a preluat cazul ,el raspunde singur de o zona destul de mare si are foarte multe cazuri de rezolvat cu privire la domeniul economic.Va multumesc astept raspuns.

[..................] Editat de catre Moderator
Domnule tgeorgescu daca a-ti fi citit cu atentie cele scrise de mine mai sus ,a-ti fi observat ca acea jucarie este inventata de mine de mai bine de 20 de ani.Dumneavoastra credeti ca Osimul elibereaza Brevete de inventie la imprimanta fara a se face studiu. [........]. Nu v-as dori sa creati vreodata ceva ,iar alti sa va fure inventia si sa faca bani frumosi dupa urma ei. Referitor la inventia mea am spus mai sus ea este copiata de aceti oameni doar ca forma fara a functiona, e ca si cum Dumneavoastra ati face o poza cu un autoturism si ati vinde fotografi oamenilor pacalindui ca este char acel autoturism. Va Multumesc.

[.......]Editat e catre moderator
Cei de la Consiliul Concurentei au spus ca nu este de competenta lor.
Referitot la plangere penal: la acea plangere care am depus-o in Iulie sa intocmit deja un dosar 567/P/2013 . Problema mea cea mare este ca dureaza foarte mult si nici in acest moment nu se misca nimic. Astept de jumatate de an sa se finalizeze ancheta lor pentru a putea merge in instanta , iar ei nici macar nu au luat o declaratie celor inculpati . Ultima data cand am sunat la cel de se ocupa de caz , mi-a vorbit foarte rastit spunandu-mi sa nu il mai sun ,ca el are foarte mult de munca si nu poate sta de vorba cu mine .
Buna ziua. Doresc daca aveti placere sa ma indrumati cu privire la problema mea ,saturandu-ma sa alerg de la o institutie la alta fara nici un rezultat. Problema mea suna cam asa:

Sunt creatoul unei jucari cu numele de Bumerang pe care o comercializez pe raza Orasului Sinaia de mai bine de 20 de ani. In 2008 din cauza aparitiei a tot felu de oameni care au vazut ca aceasta jucarie are succes ,copiind-o intr-un mod jalnic doar ca forma pacalind turisti cu un fals, m-am hotarat sa aplic pentru Brevetarea inventiei pentru eliminarea acestor falsuri si pentru a-mi putea castiga in continuare existenta prin comercializarea acestei jucari intr-un mod legal. Acordarea acestui brevet de inventie sa realizat fara nici un fel de problema, O.S.I.M. acordandu-mi brevetul de inventie conform legii in 2012. Acum eu de la acordarea lui si pana in ziua de azi am depus mai multe plangeri atat la Politia orasului de resedinta cat si la Politia Judetului ,dar de fiecare data m-am lovit ori de necunoasterea organelor de ordine a legilor privind Brevetele de Inventie,ori de nepasarea lor privind problema mea.
In luna Iulie a acetui an ,am depus o plangere la Inspectoratul Judetean ,la sectiunea fraude a politiei economice,impreuna cu dovezi photo a persoaneor care ma prejudiciaza, prinse in fapt , probe ale produselor contrafacute si copie dupa Brevetul de Inventie.
Aceasta plangere sa plimbat pana in luna Septembrie astfel: Pol.Economica,Procuratura,Pol. orasului de resedinta ,Procuratura,Pol. Economica. Intr-un final plangerea mea ajunge la un agent al Pol.Economica care raspunde de zona unde eu i-mi desfasor activitatea de comert. Am sunat, mi-a confirmat ca acel caz este la el ,am cerut audienta unde am dat o declaratie .
La data de 10.10.2013 am aflat ca acestor persoane li sau trimis instiintari pentru a da declaratii.
Nici pana in ziua de azi ei nu sau prezentat pentru a da declaratii si continua sa comercializeze jucaria , fara ca nimeni sa-i ridice dupa strada.Precizez faptul ca ei nu detin societati pentru activitati de comert si nici nu au autorizati de comert de la Primaria orasului.
Va rog sa-mi dati un sfat ce anume trebuie sa fac pe mai departe pentru ca dupa cate am vazut nimeni nu doreste a se face nimic in acest caz.