avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate ikeakayke

Activitate ikeakayke

Buna ziua,

Sotia supravietuitoare a fratelui meu decedat nu a declarat la masa succesorala conturile ei salariale in care, inaintea decesului ca urmare a unei boli terminale in mod previzibil, a virat accesand online banking toate intrarile din conturile fratelui, inclusiv donatiile pentru tratament din partea colegilor de servici.

Din pacate dintr-o neatentie la momentul respectiv nu ne-am dat seama si certificatul de mostenitor a fost facut asa, iar banca nu imi elibereaza extrase de cont pe numele sotiei supravituitoare pe motiv de secret bancar si confidentialitate, chiar daca am calitatea de mostenitor.

In aceste conditii eu nu am cum sa estimez si sa verific adevarata masa succesorala. Oare pot solicita bancii extrase de cont ale fratelui decedat si cu operatiunile de dinaintea decesului in care se vad aceste tranzactii? Sau mi se va raspunde tot cu secret bancar deoarece doar dupa data decesului "am dreptul" la informatiile acestea? Si daca da, imi folosesc la ceva?

Ambii lucrau ca staff in aceeasi banca deci garantat si sotia avea conturi deschise la aceasta banca.

Pot ataca in instanta certificatul de mostenitor, ca sa ceara instanta bancii extrasele de cont ale sotiei si daca se constata ca a ascuns fata de ceilalti mostenitori sumele respective (orientativ 20.000 euro) sa cer conform legii pentru sotia in cauza decadere din dreptul la mostenirea acestora?

Mai mentionez ca a facut greseala sa vireze in contul ei la 2 zile dupa deces tot ce se afla in contul fratelui (intra cumva la penal?) dar - probabil ca la sfatul cuiva - dupa inca 2-3 saptamani a virat inapoi exact aceeasi suma ca sa poata motiva probabil ca a refacut soldul initial si ca a apelat doar temporar la acei bani.

Ce cale de rezolvare imi recomandati si care ar fi pasii?
Buna ziua,

Am un contract de inchiriere pe semnat pe 2 ani cu data de incepere 1 aprilie 2012, avizat de fisc. In Septembrie 2012 am semnat un act aditional de incetare a acestui contract la data de 30.09.2012 deoarece chiriasul nu-si mai permitea.

Acum in ianuarie 2013 m-am hotarat sa ma duc la fisc sa depun acest act aditional, ca sa-mi poata calcula impunerea pt chiria din 2012. Omul de acolo nu a vrut sa auda de acest act, ca nu se poate asa ceva si ca nu este luat in considerare, ca daca vrea sa scriu cu pixul data incetarii 15.ianuarie 2013. Evident ca nu am scris nimic cu pixul si am plecat. A zis ca trebuia sa anunt in termen de 5 zile. Eu stiam ca impunerea se poate evalua si in baza unei declaratii pe proprie raspundere, pana in luna mai anul urmator, nici nu ma asteptam sa fie vreo problema cu act aditional stampilat/semnat mai ales ca asa am procedat mereu si nu au fost probleme.

Ce pot sa fac? Ca evident ca nu-mi convine sa platesc impozit pana in ianuarie 2013 contractul fiind incheiat in 30.09.2012. Cu domul respectiv nu se putea discuta, era foarte expeditiv si reticient.

Multumesc.
Un auto inmatriculat in 2008 al carui impozit era cca 2200 ron la momentul respectiv acum este 5800 ron. Va rog sa-mi spuneti daca nu cumva se incalca garantarea dreptului la proprietate in mod indirect prin fortareacu impozitul. Practic statul poate forta pe oricine sa vanda ce detine cu un impozit "potrivit".

De asemenea cum se poate ataca din pdv legal diferenta enorma de plata la impozit pt un cm3 in plus! de ex diferenta intre 3000 si 3001 cm3.