Am un contract de inchiriere pe semnat pe 2 ani cu data de incepere 1 aprilie 2012, avizat de fisc. In Septembrie 2012 am semnat un act aditional de incetare a acestui contract la data de 30.09.2012 deoarece chiriasul nu-si mai permitea.
Acum in ianuarie 2013 m-am hotarat sa ma duc la fisc sa depun acest act aditional, ca sa-mi poata calcula impunerea pt chiria din 2012. Omul de acolo nu a vrut sa auda de acest act, ca nu se poate asa ceva si ca nu este luat in considerare, ca daca vrea sa scriu cu pixul data incetarii 15.ianuarie 2013. Evident ca nu am scris nimic cu pixul si am plecat. A zis ca trebuia sa anunt in termen de 5 zile. Eu stiam ca impunerea se poate evalua si in baza unei declaratii pe proprie raspundere, pana in luna mai anul urmator, nici nu ma asteptam sa fie vreo problema cu act aditional stampilat/semnat mai ales ca asa am procedat mereu si nu au fost probleme.
Ce pot sa fac? Ca evident ca nu-mi convine sa platesc impozit pana in ianuarie 2013 contractul fiind incheiat in 30.09.2012. Cu domul respectiv nu se putea discuta, era foarte expeditiv si reticient.