avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... incetare chirie nedeclarata la fisc in termen de 5 zile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

incetare chirie nedeclarata la fisc in termen de 5 zile

Buna ziua,

Am un contract de inchiriere pe semnat pe 2 ani cu data de incepere 1 aprilie 2012, avizat de fisc. In Septembrie 2012 am semnat un act aditional de incetare a acestui contract la data de 30.09.2012 deoarece chiriasul nu-si mai permitea.

Acum in ianuarie 2013 m-am hotarat sa ma duc la fisc sa depun acest act aditional, ca sa-mi poata calcula impunerea pt chiria din 2012. Omul de acolo nu a vrut sa auda de acest act, ca nu se poate asa ceva si ca nu este luat in considerare, ca daca vrea sa scriu cu pixul data incetarii 15.ianuarie 2013. Evident ca nu am scris nimic cu pixul si am plecat. A zis ca trebuia sa anunt in termen de 5 zile. Eu stiam ca impunerea se poate evalua si in baza unei declaratii pe proprie raspundere, pana in luna mai anul urmator, nici nu ma asteptam sa fie vreo problema cu act aditional stampilat/semnat mai ales ca asa am procedat mereu si nu au fost probleme.

Ce pot sa fac? Ca evident ca nu-mi convine sa platesc impozit pana in ianuarie 2013 contractul fiind incheiat in 30.09.2012. Cu domul respectiv nu se putea discuta, era foarte expeditiv si reticient.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:52, 10 Februarie 2013
Trimiteti declaratia 200 impreuna cu documentul de incetare a contractului cu posta cu confirmare de primire, si asteptati decizia de regularizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Pfa fara activitate - trebuie declarat, platit ceva pana la 15 ianuarie 2013? jansen jansen Buna ziua. Vreau sa fiu 100% sigur ca nu ma prinde 15 ianuarie fara sa imi fi facut datoria fata de stat. Am un PFA din iulie 2012, fara activitate, prin ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? cor980 cor980 buna ziua ma numesc florina pt prima data m-am angajat la o firma de patiserie pe data de 22-09-2010 pana la data de 31-12-2012 firma sa inchis incepand cu ... (vezi toată discuția)