avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabil act aditional fara semnatura unei parti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabil act aditional fara semnatura unei parti?

Buna ziua!
Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 1 an de zile, dar chiriasul a plecat dupa vreo 2 luni, fara sa plateasca chiria. Pentru a nu mai plati impozitul la Adm Fin. m-am gandit sa fac un act aditional, dar este valabil un act aditional fara semnatura chiriasului?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:07, 12 Decembrie 2009
Orice act se semneaza de catre ambele parti si nu este valabil daca nu l-a semnat si cealalta parte . El va poate sa va acuze de un fals. Cate un exemplar se pastreaza de catre ambele parti.
Daca nu a platit chiria, reziliati unilateral contractul si inregistrati acest lucru la administratia financiara. Nu e nevoie de falsuri!
nu pot rezilia contractul deoarece nu mai dau de acea persoana. Ce pot face?
Rezilierea este unilaterala, nu trebuie sa dati de acea persoana. Faceti un inscris prin care ii notificati incetarea contractului si trimiteti-l cu confirmare de primire la adresa de domiciliu sau cea mentionata in contract. Specificati ca rezilierea se face de la data de la care nu s-a mai platit chiria. CU acest document si dovada primirii de catre fostul chirias mergeti la fisc si solicitati scoaterea din evidenta.
Problema mare: acea persoana este din Tunisia.

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ell65 ell65 Am o problema cu contractul de inchiriere intre parintii mei si o terta persoana (juridica). Pe langa contractul de inchiriere depus la administratia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract chirias/sectia financiara giony18 giony18 Buna ziua, Am inchiriat apartamentul unor persoane, contract ce urmeaza sa expire, iar respectivele persoane nu mai doresc prelungirea ... (vezi toată discuția)
Act aditional emis la un contract pfa isokonsulting isokonsulting buna ziua am din 2009 un contract PFA_organizatie ,si pe 12 .11.2014 am primit,spre semnare si acceptare , un AA la contract ,care precizeaza ca incepand cu ... (vezi toată discuția)