avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Incetare contract chirias/sectia financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Incetare contract chirias/sectia financiara

Buna ziua,

Am inchiriat apartamentul unor persoane, contract ce urmeaza sa expire, iar respectivele persoane nu mai doresc prelungirea acestuia.
Problema este ca eu am inregistrat la circa financiara contractul cu o luna in plus, iar acum ma vad nevoit sa achit si acea luna.
I-am propus chiriasului sa mergem impreuna la circa financiara sa semnam un act din care sa rezulte faptul ca de fapt contractul a fost incheiat cu acordul ambelor parti insa acesta refuza.
Ce este de facut in acest sens?
Ar trebui sa incheiati un act aditional la contract privind rezilierea acestua inainte de termenul initial stabilit. Nu cred ca e necesar sa vina cu d-voastra la AFP, doar sa semneze actul aditional.
Cel mai simplu ar fi sa intocmiti un acord de incetare a contractului, care va fi semnat de ambele parti si apoi sa va duceti cu el la adm. financiara.

De asemenea trebuie verificat daca in contract este mentionat un termen de preaviz din partea chiriasului. Trebuie vazut daca acesta a respectat termenul inainte de a denunta unilateral contractul. Daca nu l-a respectat sau in contract nu este trecut niciun termen dvs aveti dreptul de a-i solicita chiria pe ultima luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract circa financiara... Egnar Egnar Buna ziua am inchiriat o garsoniera cu contract la circa financiara ,spuneti-mi va rog ,eu chirias pot rezilia oricand contractul de la circa financiara?Ma ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere(de mana) skyclear skyclear Buna ziua, Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este ... (vezi toată discuția)