avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere(de mana)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere(de mana)

Buna ziua,
Am convenit un contract de inchiriere(tipizat de pe internet) completat de mana in 2 exemplare intre mine si posibilul chirias. Acest act nu este inregistrat si autentificat la notar. Contractul va intra in vigoare pe 15 mai a.c. Nu are anexat nici un act de proprietate, doar adresa apartamentului de inchiriat, adresa de domiciliu a proprietarului, precum si cea a celui ce inchiriaza.
1.Poate fi el folosit la obtinerea vizei de flotant la Evidenta populatiei?
2. In caz ca doresc sa anulez acest contract da mana(reziliere inainte de 15 mai) (deoarece am acum serioase dubii despre posibilul chirias) poate acest contract fi folosit pentru a ma obliga sa mai inchiriez? Eu chiar sunt convins ca as face o prostie.
3, Ce efecte jurudice in dauna mea poate avea acest contract ?

Multumesc, si astept raspuns.
Cu stima,
Lucian Ioan
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:03, 4 Mai 2012
efectele depind de clauzele de reziliere din contract, altminteri partile se pot razgandi fara a nici o consecinta daca anunta rezilierea unilaterala a contractului, afceti o adresa (recomndata: scrisoare cu confirmare de primire)chiriasului prin care ii spuneti ca acest contract este desfiintat de catre dvs .
trebuie sa cititi cu atentie contractul
pentru viza de flotant nu este nevoie de contract de inchiriere ci trebuie acordul si semnatura proprietarului (puteti sa luati in spatiu (viza de flotant) o persoana fara sa va fie chirias)

Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Pentru a fi valabil contractul de inchiriere nu trebuie autentificat la notar.
Un contract de inchiriere trebuie insa inregistrat la administratia financiara. Tot de acolo solicitati si un formular de contract, pe care il incheiati in 3 exemplare.
Contractul, astfel incheiat, inregistrat la finante, va putea fi folosit pentru obtinerea vizei de flotant.
Daca nu ati inregistrat contractul, iar potentialul chirias nu a intrat inca in folosinta apartamentului, in situatia in care nu mai doriti sa il inchiriati, transmiteti-i persoanei respective, printr-o notificare scrisa (chiar si de mana), incheiata in 2 exemplare , ca denuntati contractul de inchiriere. Pe unul din exemplarele notificarii, pe care il opriti dvs, cereti-i persoanei careia ii este adresata, sa va semneze de primire.
Chiar daca el nu este inregistrat la AFP, are putere legala si il puteti rezilia ori prin acordul partilor ori cu un preaviz de 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere ELuminita ELuminita Buna ziua, Am un apartament mobilat de 2 camere pe care vreau sa-l inchiriez la niste studenti pe 6 luni. Am inteles ca trebuie sa fac un contract la ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ilal ilal Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de ... (vezi toată discuția)