avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract circa financiara...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract circa financiara...

Buna ziua am inchiriat o garsoniera cu contract la circa financiara ,spuneti-mi va rog ,eu chirias pot rezilia oricand contractul de la circa financiara?Ma gandesc ca venind intretinerea in fiecare luna foarte mare ex luna iunie 640 ron la 2 pers ,apa calda reprezentand 450 ron,in conditiile in care in luna iunia am adus dovada ca nu am locuit in garsoniera avand niste probleme medicale cu sotul ,In aceste conditii nu as mai dorii mentinerea contractului de inchiriere .Pot eu chirias rezilia contractul de la circa financiara?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
Egnar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:57, 20 Iulie 2013
Numai proprietarul de drept al spatiului poate desfasura demersuri la autoritatea fiscala
Rezilierea contractului de locatiune se poate realiza in conformitate cu clauzele contractual asumate de parti si poate fi solicitata de oricare dintre acestea
In functie de clauzele pe care le aveti in contract aveti dreptul sa denuntati contractul de inchiriere.
nu exista nici o clauza ,e doar contract de inchiriere pe 6 ani la circa fin
Aveti o copie de pe acel contract inregistrat la Finante? Trebuie sa fie unele clauze. Daca nu este nicio clauza despre denuntarea unilaterala atunci trimiteti o scrisoare prin posta cu confirmare de primire si trimiteti catre proprietar. Prin aceasta il anuntati ca denuntati unilateral contractul de inchiriere incepand cu data de X/
Egnar a scris:
Buna ziua am inchiriat o garsoniera cu contract la circa financiara ...Pot eu chirias rezilia contractul de la circa financiara?

Poate nu inteleg eu bine sau poate nu v-ati exprimat dumneavoastra corect, asa ca lamurim problema.
Daca ati incheiat un apartament de la circa financiara, proprietatea acestei institutii, daca aveti contractul de inchiriere incheiat cu aceasta institutie..., sigur ca puteti incerca in termenii prevazuti in contract sa reziliati acel contract.
Dar eu cred ca nu aveti contract cu "circa financiara" ci poate cu o persoana fizica, un proprietar de apartament, Ionescu, Popescu, Georgescu... iar acel contract a fost inregistrat la circa financiara asa cum prevede legea.
In aceasta situatie, dumneavoastra chiriasul, puteti rezilia contractul de inchiriere incheiat cu Ionescu, Georgescu, Popescu..., in limitele si conform vlauzelor din contract, fara nici o legatura cu circa financiara cu asociatia de proprietari sau alte persoane juridice pe unde a fost inregistrat acest contract.
Repet, reziliati contractul in relatie cu proprietarul ca v-a inchiriat, cu proprietarul cu care ati incheiat acel contract si nu "contractul de la circa financiara".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere circa financiara... Egnar Egnar Buna seara ,sant chirias si am contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar cu chirie de 70 ron/luna timp de 6 ani, asa cerand ... (vezi toată discuția)