avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere circa financiara...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere circa financiara...

Buna seara ,sant chirias si am contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar cu chirie de 70 ron/luna timp de 6 ani, asa cerand propietarul ,eu platind in schimb 650 ron /luna propietarului.Acum propietarului i sa nazarit ca e chiria prea mica [mentionez ca garsoniera e nemobilata ,neutilata ]si vrea sa mareasca chiria .Poate propietarul sa mareasca chiria sau ?avand in vedere ca exista la circa financiara inscris un contract pe 6 ani cu o chirie de 70 ron/luna?sau sa ma dea afara daca ar vrea sa vanda?Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
Egnar, utilizator
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 22:05, 22 Septembrie 2013
Egnar a scris:
Acum propietarului i sa nazarit ca e chiria prea mica

:)) ... pe foamea asta?

Nu, nu poate sa mareasca chiria, trebuie sa denunte unilateral contractul.
Daca nu vreti sa parasiti garsoniera, nu poate sa va dea afara decat cu executor judecatoresc si cu actiune in justitie. Pe perioada procesului (care poate dura destul), dvoastra continuati sa ii platiti cei 70 lei, chiar si prin posta, cu mandat postal ca sa aveti dovada. Cu un avocat puteti sta acolo 6 ani cu 70 de lei /luna. In plus intrebati-l pe proprietar daca stie ce inseamna evaziune fiscala de 580 lei/luna.
Daca vrea sa vanda trebuie sa aiba o clauza in contract prin care in cazul vanzarii va asigura ca noul proprietar va preia contractual de inchiriere.Altfel , nu.
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
bellefille, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate proprietarul sa sparga usa la garsoniera inchiriata ? Egnar Egnar Buna seara ,stau intr-o garsoniera cu chirie intre mine si propietar la circa financiara pe 6 ani.Propietarul vrea sa ia frigiderul din casa ,.Daca nu ii ... (vezi toată discuția)
Drepturi chirias in instanta xemina xemina Buna ziua sunt chirias cu contract la circa financiara pe 6 ani.Propietarului ii sa nazarit dupa 10 luni ca vrea sa vanda casa .Am dreptul sa cer in instanta ... (vezi toată discuția)
Modificarea platii chiriei Egnar Egnar Buna ziua sant chirias ,am contract la circa financiara intre mine si propietar incheiat pe 6 ani cu suma de chirie 650 ron/luna .Acum propietarului dupa 4 ... (vezi toată discuția)