avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Activitate dr4g0sh

Activitate dr4g0sh

freeelis a scris:

Cele doua modalitati invocate de dvs pot fi exercitate concomitent, sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- prin posta , scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
- online, folosind adresa de e-mail a ITM-ului pentru sesizari;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Actiunea in instanta se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare . Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile.

multumesc. Imi puteti spune daca, la incetarea CIM, angajatorul este obligat in vreun fel la lichidarea datoriilor salariale fata de angajat? Respectiv, daca salariul aferent lunii iunie, conform CIM, trebuia platit pe data de 15 iulie, dupa desfacerea CIM mai trebuie respectata acea clauza sau trebuie platite toate datoriile salariale pana in momentul respectiv?
Buna ziua! Ma numesc Dragos Constantin si am fost angajat pentru o perioada de aproape un an la SC GSBET SRL, o societate cu activitate in domeniul pariurilor sportive. In urma cu cateva zile am fost instiintat printr-un preaviz ca unitatea in care lucrez va fi desfiintata. Preavizul mi-a fost dat sa-l semnez pe data de 26 iunie, el fiind datat si proabil inscris pe data de 1 iunie. Pe langa acest lucru, angajatorul refuza sa plateasca salariul si tichetele de masa aferente lunii mai (care conform CIM trebuiau platite pe data de 15 iunie) neinvocand niciun motiv clar. Mentionez ca statul de salariu a fost inregistrat (am primit un exemplar pentru un dosar de credit bancar, precum si fluturasul de salariu). Dupa toate cele intamplate, orele lucrate si completate in pontaj nu au fost platite pana acum decat partial, la fel si orele suplimentare. In aceeasi situatie sunt eu si inca 20 si ceva de colegi de la fostul loc de munca. In afara plangerii la ITM, ne sfatuiti sa ii actionam in instanta? Vom avea castig de cauza? Care este procedura in acest caz? Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra.