sa inteleg ca se poate sta in CCC fara indemnizatie ,dar cei doi ani nu vor fi recunoscuti ca vechime.Atunci ce trebui sa fac,ma refer la faptul ca angajatorul vrea sa-mi desfaca contractul sau ma obliga sa-mi dau demisia?Nu am nici o sansa sa-mi pastrez locul de munca ...
rectific,pana la 3 iunie 2011,cand am semnat contractul,am fost casnica,am nascut pe 25 martie 2012 si am stat in concediu postnatal 63 de zile.De ce nu se poate beneficia doar de concediul de crestere copil?
pana la data de 25 mai 2011,cand am semnat contractul de angajare,am fost casnica.Ce ma nelamuraste este faptul ca nu pot beneficia de concediu de crestere copil,am inteles ca nu indeplinesc conditiile pentru indemnizatie,dar de ce nu pot avea concediu?
am beneficiat de cele doua concedii,pre si postnatal.Dupa expirarea celor doua concedii,am crezut ca se intra automat in concediul de crestere copil,pe perioada de doi ani.Am primit un telefon de la munca,acum doua saptamani,sa-mi spuna ca trebui sa fac cererea de intrare in concediul de crestere copil.Am fost la ei am facut cererea si dupa o jumatate de ora am fost chemata iar sa-mi spuna ca trebui sa-mi dau demisia,ca nu beneficiez de indemnizatie crestere copil si deci nici de concediu de crestere copil.Vreau sa stiu daca exista vreo lege in care spune ca nu am dreptul la concediu daca nu beneficiez de indemnizatie.Situatia actuala este ca ma tot suna sa-mi dau demisia ,ca este mai bine,ca nu o sa am probleme cand vreau sa ma angajez,daca nu ma concediaza cu pretextul ca nu m-am prezentat la munca.Nu doresc decat sa intru in concediul de cresere copil pentru a avea vechime in continuare,asigurare medicala...
am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei luni am nascut un baietel.Mi s-a comunicat ca nu am stagiul de contributie complet,respectiv mai am nevoie de o luna si jumatate pentru a avea stagiul complet, de aceea nu pot pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si nici de concediul de crestere copil.Intrebarea este : pot intra in concediul de crestere copil fara sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil,ma pot da afara daca eu nu-mi dau demisia?Va multumesc anticipat pentru raspuns.