avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul la indemnizatie?

am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei luni am nascut un baietel.Mi s-a comunicat ca nu am stagiul de contributie complet,respectiv mai am nevoie de o luna si jumatate pentru a avea stagiul complet, de aceea nu pot pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si nici de concediul de crestere copil.Intrebarea este : pot intra in concediul de crestere copil fara sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil,ma pot da afara daca eu nu-mi dau demisia?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:26, 7 Iulie 2012
Ati nascut acum3 luni si nu v-ati prezentat inca la lucru?Care e situatia actuala? De concediul de maternitate ,care se elibereaza de catre medic,pre si post natal cele 126 de zile ,ati beneficiat?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
am beneficiat de cele doua concedii,pre si postnatal.Dupa expirarea celor doua concedii,am crezut ca se intra automat in concediul de crestere copil,pe perioada de doi ani.Am primit un telefon de la munca,acum doua saptamani,sa-mi spuna ca trebui sa fac cererea de intrare in concediul de crestere copil.Am fost la ei am facut cererea si dupa o jumatate de ora am fost chemata iar sa-mi spuna ca trebui sa-mi dau demisia,ca nu beneficiez de indemnizatie crestere copil si deci nici de concediu de crestere copil.Vreau sa stiu daca exista vreo lege in care spune ca nu am dreptul la concediu daca nu beneficiez de indemnizatie.Situatia actuala este ca ma tot suna sa-mi dau demisia ,ca este mai bine,ca nu o sa am probleme cand vreau sa ma angajez,daca nu ma concediaza cu pretextul ca nu m-am prezentat la munca.Nu doresc decat sa intru in concediul de cresere copil pentru a avea vechime in continuare,asigurare medicala...
Din nefericire nu exista aceasta posibilitate .Spuneti ca va lipseste o luna si jumatate,sa stiti ca jumatatea de luna se ia in calcul.
Angajatorul a tinut seama si de perioada concediului de maternitate presi post natal?Si perioada acestui concediu intra in calculul celor 12 luni.
Ca sa beneficiati de indemnizatie si de concediu crestere copil trebuie sa fi avut 12 luni venituri (sau 11 luni si o fractie de luna) pana la data nasterii copilului.
Probabil ca angajatorul a vrut sa va completeze adeverinta cu veniturile pe cele 12 luni si a observat ca va lipseste o perioada de timp.
Poate ati avut venituri impozabile si inainte de a lucra la acest angajator si atunci va incadrati.
Spuneti ce statut ati avut in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

Alte discuții în legătură

Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a copilului? ContSters283777 ContSters283777 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: sotia mea este in concediu de cresterea copilului dar trebuie sa se intoarca la serviciu in luna mai (concediul este pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/fonduri europene maxxted maxxted Buna ziua.In noiembrie 2012 am nascut un baietel,beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului.In luna aprilie 2013 am infiintat o intrprindere ... (vezi toată discuția)