avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a copilului?

Buna ziua, am urmatoarea intrebare:
sotia mea este in concediu de cresterea copilului dar trebuie sa se intoarca la serviciu in luna mai (concediul este pana in octombrie), se poate sa imi iau eu concediu pana in octombrie?
Cel mai recent răspuns: ContSters283777 , utilizator 17:30, 1 Aprilie 2013
Da, poate intra tatal in locul mamei in CCC numai daca indeplineste condtiile prevazute de lege ...
concediul de cresterea copilului poate fii si fara plata, pentru ca nu am avut platite toate contributiile cu un an inaintea nasterii copilului..?
1. Plata contributiilor nu este o conditie impusa pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Singura conditie este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copil;ului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii (in cazul dvs.).
Deci nu sunt venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, din cele 12 luni 3 luni a fost in concediu fara plata. deci nu beneficiaza de indemnizatie. dar intrebarea este daca poate sa treaca in concediu in locul mamei fara sa beneficieze de indemnizatie. multumesc
1. Daca nu indeplineste conditiile legale nu poate intra in CCC.

2. Dar poate solicita angajatorului concediu fara plata, pentru probleme personale.

Alte discuții în legătură

Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul la indemnizatie? danvaljan danvaljan am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oct oct Buna ziua, sunt cadru didactic aflat in concediu fara plata din 16.10.2012 pana in 31.08.2013. In cazul in care urmeaza sa nasc in jur de 25 noiembrie 2013, ... (vezi toată discuția)