avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul la indemnizatie?

am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei luni am nascut un baietel.Mi s-a comunicat ca nu am stagiul de contributie complet,respectiv mai am nevoie de o luna si jumatate pentru a avea stagiul complet, de aceea nu pot pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si nici de concediul de crestere copil.Intrebarea este : pot intra in concediul de crestere copil fara sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil,ma pot da afara daca eu nu-mi dau demisia?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 13:26, 7 Iulie 2012
Art.51 lit.a C.mun. ... este temeiul de drept al suspendarii raportului de munca ca urmare a aprobarii CCC ... Codul Muncii nu se refera la plata niciuneia dintre indemnizatii ... După aprobarea concediului de către angajator, persoana poate solicita la primăria de la locul de domiciliu indemnizaţia pentru creşterea copilului aferentă perioadei de concediu pentru care a optat.

Nu scrie nicaieri ca este obligat sa solicite si indemnziatia aferenta , exclusiv situatiile in care nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru acordarea acesteia.
1. Daca se indeplineste conditia pentru CCC inseamna ca se indeplineste si conditia de a beneficia de indemnizatie pentru CCC (OUG 111/2010 nu le considera distincte).

2. - Daca mama ar beneficia numai de CCC, fara indemnizatia aferenta, atrunci asta ar fi echivalenta cu un CFP perioada in care mama nu va fi asigurata le pensie, santate si somaj.
- Asta reiese si din Ordinul MMFPS 1474/2011redat de @freeelis mai sus.

3. Deci daca mama nu vrea indemnizatie pentru CCC atunci poate solicita CFP.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Si revenind la intrebarea utilizatoarei,nu i se va aproba ccc de catre angajator,reglementat de OUG111/2010,daca nu indeplineste conditiile de acordare aceasta va putea solicita aprobarea pt. un concediu fara plata,asa cum deja am precizat in comentariile anterioare,daca angajatorul ii va aproba cererea,iar acest concediu fara plata va fi efectuat,nu va ajuta utilizatoarea care a initiat discutia,decat in mentinerea locului de munca,caci perioada acestui concediu fp nu constituie stagiu de cotizare la pensie,sanatate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a copilului? ContSters283777 ContSters283777 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: sotia mea este in concediu de cresterea copilului dar trebuie sa se intoarca la serviciu in luna mai (concediul este pana ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/fonduri europene maxxted maxxted Buna ziua.In noiembrie 2012 am nascut un baietel,beneficiind de indemnizatie pentru cresterea copilului.In luna aprilie 2013 am infiintat o intrprindere ... (vezi toată discuția)