avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate ildi-bildi

Activitate ildi-bildi

Legat de pensia facultativa, pilonul III. Daca un angajat, are polita de pensie facultativa, de 150 lei lunara si beneficiaza de reducerea impozitului pe venit, pana la limita de 400 euro/an si intre timp angajatorul se hotaraste sa-i plateasca 50 de lei lunar la pilonul III, acesta suma se cumuleaza cu plata celor 150 de lei sau se considera separat. Adica odata beneficiaza in nume propriu de 400 euro/an si odata prin plata angajatorului?
Buna ziua,
legat de 135/2022. Daca o societate are cod CAEN 1072, are laborator de cofetrarie, dar are si desfacere in magazinele proprii; prin acesta reglementare este obligata la marirea salariilor brute la 3.000 lei, la toti angajatii, in schimb cifra de afaceri din veniturile de productie, adica 701, este sub 80% stipulat in lege, poate sa asimileze si veniturile din vanzari, din 707?Produsele se vand tot din productia proprie.
Multumesc.
Multumesc
Daca un PFA a realizat venituri nu de 27.600, cat este plafonul pentru CASS, ci 107.000 lei, contributia de 10% este la baza de calcul de 27.600 lei sau la realizat efectiv?
Buna ziua,
La societatea la care lucrez, administrator este un cetatean din Ungaria, cu contract de mandat si administrare, un nerezident. Intre timp am obtinut CR pentru el, are cod fiscal atribuit de organele fiscale locale. Remuneratia lunara, stipulata in contractul de mandat il impozitam cu 16 %, il viram la bugetul statului si il declaram prin d.100. Probema este cu contributia la sanatate, din inertie am facut retinerea de 5.5 % de la el, dar nu pot sa-l introduc in decl.112, nici sa-l virez la bugetul asigurarilor sociale, acolo am aparea cu plata fara debit declarat. Se poate considera remuneratia lunara asimilata venitului din salariu, sa fie declarat totul prin d.112 sau trebuie sa incheiem contract cu casa de sanatate pentru el?