sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că l-am incheiat cu o valoare de 100 lei la Fisc si l-am depus modificat la valoarea de 1000 lei la unitate pentru a obtine compensatia lunara pentru chirie.
la descoperirea faptei, după 4 ani, am recunoscut greașeala si m-am angajat să returnez contravaloarea sumei obținute ilegal. Dosarul a fost transmis unei instanțe civile si astept judecata. În această situație pot spera să beneficiez de aplicarea ordonanței 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor? Pot beneficia de prevederea conform căreia ”Obligarea la restituirea sumelor incasate fara drept, a contravalorii bunurilor ori serviciilor nedatorate, se poate face numai in cazurile in care paguba a fost constatata in cel mult un an de la data primirii sumelor sau bunurilor ori de cand au beneficiat de serviciile nedatorate. In cazul constatarii pagubei dupa un an de la data primirii sumelor sau bunurilor ori a beneficierii de serviciile nedatorate, dar nu mai tarziu de 3 ani de la aceasta data, raspunderea materiala se va stabili in sarcina celor din vina carora s-a produs paguba.”
Da, modificările au fost constatate de angajator si probabil vor demara o ancheta iar in urma acesteia vor lua masuri insa as fi vrut sa stiu care ar putea fi acestea...sa stiu la ce sa ma astept. Ma gandisem la o varianta sa fac act aditional la contract si sa platesc la AFP impozitul din anii din urma la suma falsificata insa ar avea vreo relevanta in luarea unei decizii de catre angajator? Nu as vrea sa platesc si impozitul din urma si sa fiu pus si la restituirea catre angajator a sumei falsificate. ms
Am falsificat un contract de inchiriere in sensul ca l-am intocmit si inregistrat cu o suma la administratia fiscala, mai mica pentru a plati mai putin impozit, si l-am folosit la serviciu, pentru a obtine chiria falsificandu-l cu o suma mai mare. Practic am mai pus un ''0'' la suma originala!! va rog sa imi spuneti ce ma asteapta si eventuale sfaturi pentru a remedia prostia!