avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... civil sau militar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

civil sau militar

sunt cadru militar si din aceasta postura am comis urmatoarea infractiune: in anul 2008 am falsificat un contract de inchiriere a unui imobil, în sensul că l-am incheiat cu o valoare de 100 lei la Fisc si l-am depus modificat la valoarea de 1000 lei la unitate pentru a obtine compensatia lunara pentru chirie.
la descoperirea faptei, după 4 ani, am recunoscut greașeala si m-am angajat să returnez contravaloarea sumei obținute ilegal. Dosarul a fost transmis unei instanțe civile si astept judecata. În această situație pot spera să beneficiez de aplicarea ordonanței 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor? Pot beneficia de prevederea conform căreia ”Obligarea la restituirea sumelor incasate fara drept, a contravalorii bunurilor ori serviciilor nedatorate, se poate face numai in cazurile in care paguba a fost constatata in cel mult un an de la data primirii sumelor sau bunurilor ori de cand au beneficiat de serviciile nedatorate. In cazul constatarii pagubei dupa un an de la data primirii sumelor sau bunurilor ori a beneficierii de serviciile nedatorate, dar nu mai tarziu de 3 ani de la aceasta data, raspunderea materiala se va stabili in sarcina celor din vina carora s-a produs paguba.”

Alte discuții în legătură

Termene de decadere - raspunderea materiala a militarilor pentru pagubele produse institutiilor ymg24 ymg24 Art. 24. - (1) Răspunderea materială a militarilor pentru pagubele produse instituţiilor publice prevăzute la art. 2 poate fi stabilită numai în cazul ... (vezi toată discuția)
Demisie cadru militar - cercetare administrativă Dodoma Dodoma Buna ziua! Am urmat academia militară și am fost cadru militar, mi am dat demisia după aproape 3 ani și urmează probabil să plătesc cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut cu fiscu ?! lovdreams lovdreams In 2008 mi-a venit o instintare de la Fisc ca as figura ca datornic in urma unei datorii catre MApN din 2005.Mai pe scurt am lucrat in MApN pana in 20005 ... (vezi toată discuția)